Starter ny musikkfestival

Erik Brevik vil binde sammen by og bygd med ny festival som får navnet Heim.

Eirik Brevik og hans med-arrangører har ønsket å lage festival sammen i lang tid. Nå har de skapt Heim.  Foto: HEIM Festival

Saken oppdateres.

Festivalen arrangeres for første gang den siste helga i juli neste år, på Brevika gård i Hasselvika, en 30-minutters tur med hurtigbåt fra Trondheim.

LES OGSÅ: Uka arrangerte NM i stolleken

Arrangerer festival på hjemgården

Gården skal bruke godt av sine 30 mål, og festivalarrangørene håper på å selge 1500 festivalpass.

Eirik Brevik er festivalsjef og var på gården hver sommer som barn. Da var det besteforeldrene hans som drev den, nå er det foreldrene.

- Det var her jeg likte meg best. Jeg drar hit fortsatt så ofte jeg får muligheten.

(F.v.) Eirik Brevik, Henning Stokka, Thea Ulstad Olsen, Trond H. Pladsen og Roger Hansen har alle vært med å skape festivalen.   Foto: HEIM Festival

Satser alt på camping

Heim-arrangørene satser alt på teltkultur og camping, og mener en festivalcamp bidrar positivt til den helhetlige opplevelsen av festivalen.

- Jeg har aldri hatt en dårlig opplevelse på en festivalcamp, sier Brevik.

LES OGSÅ: Vil at NTNU arrangerer festival

En kulturell plikt

Festivalsjefen håper han og de andre arrangørene kan bli et nytt og populært tilskudd til kulturlivet i Midt-Norge, særlig fordi de blander ny og gammel kultur.

- Vi håper at vi kan bringe byen og bygda sammen. Vi føler det nærmest som en kulturell plikt å arrangere festival her på gården, med tanke på omgivelsene og miljøet rundt her. Dette er noe vi har ønsket oss og jobbet for lenge.

Brevika gård i Hasselvika skal huse 1500 festivalgjengere siste helgen i juli 2018.   Foto: HEIM Festival

Konsert inne i fjellet

Festivalen skal ha konserter på kveldstid og aktiviteter på dagtid. Så langt har de booket artister som Daniel Kvammen og Wonder The Boy. Ikke langt unna gården ligger den nedlagte militærleiren Hysnes fort, hvor det blir dj-er og konsert inne i fjellet.

- Alle aktivitetene vil gjenspeile gården, fjorden og området rundt. Vi vil vise frem gårdslivet på en kul måte, for å bevare den midtnorske kulturarven bedre.

DANIEL KVAMMEN: Skrev album om kjærlighetssorgen

På forsiden nå