DumDum overrasker med ny låt

Trondheimsbandet la fredag ut «Torden i det fjerne» på alle tilgjengelige strømmetjenester.

DumDum Boys har møttes jevnlig og spilt inn låter i studio. Fredag ble «Torden i det fjerne» tilgjengelig på alle strømmetjenester.  Foto: Agnete Brun

Saken oppdateres.

Trondheimsbandet la fredag ut «Torden i det fjerne» på alle tilgjengelige strømmetjenester.

Tekst og musikk er skrevet av bandets hovedlåtskriver Kjartan Kristiansen, og er produsert av Jaga Jazzists Martin Horntveth.

Låt med jazz-uro

Det er første gang Horntveth samarbeider med DumDum Boys, og han har etterlatt et personlig avtrykk av en slags jazz-uro i en ellers gjenkjennelig DumDum Boys. «Torden i det fjerne» er en klassisk DumDum midtempo-låt med både referanser til The Rolling Stones tidlig på 70-tallet og mykere popmusikk.

Kjartan Kristiansens gitar og Prepple Houms like karakteristiske vokal dominerer låten, som begynner med en typisk tekstvending fra Kristiansen;

Jeg har en hang til å male med svart /

det kommer av de korte glimtene hvor jeg tror jeg ser ting klart

DumDum Boys har hatt over et års pause fra konsertvirksomheten. Det har vært kjent at de har møttes jevnlig og har spilt inn låter i studio. De har derimot vært utydelige på hvilken måte disse låtene eventuelt skulle utgis.

Sverresborg i august

Bandet skal ut på turné igjen i sommer, blant annet til Sverresborg i august. Konserten vil bli bandets første i hjembyen på to år, og den største noen gang. Over ni av ti tusen billetter er hittil solgt.

LES OGSÅ: Ulf Risnes er tidenes siste mottaker av Sør-Trøndelag fylkeskommunes kulturpris.

Trondheim Concerts har sikret seg enerett på Sverresborg i fem nye år.

 
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå