Denne duoen er Trondheims nye bykunstnere

Ann-Cathrin Hertling og Elin Andreassen er vinnerne av kommunens kunstnerstipend.

Bykunstnerne «Hertling & Andreassen» er de andre i rekken til å motta Trondheims kunsterstipend. Her med fungerende ordfører Ola Lund Renolen.   Foto: Carl-Erik Eriksson

Saken oppdateres.

Onsdag formiddag ble Trondheims bykunstnerstipend delt ut for andre gang.

De nye bykunsterne

Det var kunsterduoen «Hertling & Andreassen» som vant prisen på 200 000 kroner. De tar over som bykunstnere etter fjorårets vinner, komponist og musiker Ola Kvernberg.

Ann-Cathrin Hertling og Elin Andreassen har i flere år jobbet med gammel bebyggelse i Trondheim sentrum. De har en spesiell interesse for byhistorie, med fokus på arkitektur.

Blant annet har de jobbet med Bilhuset Ola Brun i Kjøpmannsgata, hvor de har laget et kunstprosjekt med utgangspunkt i historien og aktiviteten i bygget.

Her kan du lese mer om prosjektene deres:

Frykter at en plan- og designkonkurranse for Kjøpmannsgata vil gjøre området til et polert postkort

På Frati går du på do i de samme båsene som byens brannmenn har gjort i 70 år

Ulike kunstformer

Blant 15 søkere til stipendet ble komponist og musiker Bertil Palmar Johansen og billedkunster Mahmoud Khaled valgt ut som nominerte, sammen med Hertling og Andreassen.

Johansen har komponert rundt 120 verk, og har blant annet samarbeidet med Nobelpris-vinner May-Britt Moser. Khaled har nylig tatt sin master ved NTNU sitt kunstakademi, og har blitt invitert til å stille ut i blant annet London og Istanbul.

Vil gi økonomisk trygghet

Da stipendet ble vedtatt i 2016, sa kommunalråd Ottar Michelsen til Adresseavisen at hensikten med stipendet var å gi lokale kunstnere økonomisk trygghet. Dette skulle videre hjelpe kunsterne med å fokusere på kunsten, og utløse det potensialet de sitter på.

Åtte kulturstipend og ett kulturlegat ble også delt ut under arrangementet.

LES OGSÅ: De to kompisene slutter i Difference

På forsiden nå