Hun stakk av med Europas største kunstpris

Fredag kveld ble det klart at Vibeke Tanderg tildeles Lorck Schive kunstpris 2017 på 500 000 kroner. Prisen deles ut annethvert år og er rangert som Europas største kunstpris.

Vinnerverket "CandyPool": - Hele ideen er tuftet på å gjenbruke og resirkulere både eksisterende materiale og tankene mine, sier Vibeke Tandberg.  Foto: Mariann Dybdahl, Adresseavisen

Lorck Schive-prisen er en kunstfaglig pris der et eget styre valgte ut fire kunstnere til å være med i finaleheatet. Mattias Härenstam, Knut Henrik Henriksen, Lars Laumann og Vibeke Tandberg var årets nominerte kunstnere. De mottok 150 000 kroner hver i produksjonsstøtte og har laget hvert sitt verk til prisutstillingen. Tandbergs vinnerverk består av 119 kjøleskapsdører, et biljardbord og flere avtrykk av biljardkuler.