706 kvinnelige musikere og 295 klassiske sangere som har signert to opprop mot seksuell trakassering, henholdsvis kalt #nårmusikkenstilner og #visyngerut.

Kvinnene krever nulltoleranse for seksuelle overgrep, trakassering og vold.

I oppropet heter det:

- Vi ønsker å plassere skammen der den hører hjemme, hos overgripere og de som beskytter dem. Vi vet hvem dere er, skriver Aftenposten.

Over 150 artister har delt sine personlige historier med hverandre. Adresseavisen har fått lov til å publisere noen av dem:

1 av 5:

«På konsert. Bakerst i hjørnet på utestedet. Fullt. Trangt. God stemning. «Gidder du å holde ølen min?» sier bransjekollega. Og når jeg står med en øl i hver hånd plasserer han hånden i skrittet mitt og gir meg et blikk som for å si «Hva gjør du nå?». Jeg kom i skade for å miste begge ølene i ansiktet på ham».

2 av 5:

«En regissør dro meg hardt inntil kroppen sin, grep tak i begge rumpeballene mine og holdt meg fast. Det kom heldigvis noen forbi så jeg kom meg unna. Jeg sa aldri ifra, jeg var for ung og redd».

3 av 5:

«I Oslo ble jeg ble utsatt for et overgrep av en jeg hadde hatt en greie med. Jeg har tenkt den samme tanken som andre, at dette har man vært gjennom før, det er ikke verdt å gjøre noe med. Jeg husker jeg gikk hjem med trusa i veska, som gikk i stykker da han rev av meg mens han holdt meg fast, og tenkte at det ikke var verdt det».

4 av 5:

«Jeg hadde svart på en annonse til en produksjon der de blant annet hadde spurt om bilder. Noen uker senere fikk jeg en privat mail av en av produsentene som skrev at han var nyskilt og trengte menneskelig kontakt. Han kunne tilby meg 3000 kr per gang vi skulle sees og kunne garantere at det skulle være fort overstått».

5 av 5:

En kvinne forteller om da hun var musikkstudent og skulle på casting i utlandet. På et tidspunkt var hun alene med den innflytelsesrike manageren:

«Jeg prøvde å si at jeg hadde kjæreste og ikke ville gjøre dette, og vri meg vekk. men plutselig stakk han to fingre inn i meg under skjørtet mitt, og da gikk alt helt i svart. Jeg strittet halvhjertet imot mens den kalde, gamle tunga hans var i munnen min og mange andre steder på kroppen min. Kroppen min hadde skrudd seg av. Jeg følte at jeg ikke hadde noe valg. Han åpnet buksa si og styrte hånda mi rundt på kjønnet sitt. Først da han dyttet hodet mitt ned dit, klarte jeg å komme meg løs».

KOMMENTAR: «Mye tyder på at kulturbransjen er en versting i seksuell trakassering»