Karpe Diem starter filmfesten i Trondheim

- Vi gleder oss til å fylle alle salene, sier Vibeke Skistad hos filmdistributøren, Euforia film.

- Karpe har mange trofaste fans i Trondheim, konsertene der har alltid vært magiske, sier Chirag og Magdi. 

Saken oppdateres.

I forrige uke ble det klart at Karpe Diem kommer til Trondheim for å se filmen sin «Adjø Montebello». Nå er det også klart at de starter filmfesten i Trondheim.

Filmen skal vises på 150 norske kinoer i hele Norge i perioden 7. til 10. desember, og mange har vært spente på hvor gruppa kommer til å dukke opp. Etter en spørrerunde på Facebook, har Karpe Diem valgt å komme til blant annet Trondheim.

Visningsturneen blir ikke lang, den varer i fire dager. 

- Det kommer til å bli en kort, hektisk turné, og karpene har valgt å starte i Trondheim og Stjørdal. De kommer til å besøke begge byene samme dag, sier Vibeke Skistad i Euforia film.

- Kult for oss

- Dette er utrolig kult for oss, vi ruller ut en rød, eller kanskje til og med en rosa løper, når Karpe Diem velger å ha premiere i Trondheim. Jeg tipper det betyr at enda flere kommer til å kjøpe billetter til filmen, og vi kommer til å fylle Nova Kino med Karpe Diem hele denne torsdagen, sier film- og markedssjef Mari Haugen i Trondheim Kino.

Dette betyr at fansen som har kjøpt billetter til «Adjø Montebello» torsdag 7. desember, har trukket vinnerloddet. De kan nemlig regne med å få se filmen sammen med hovedpersonene i samme sal. 

- Vi skal lage ordentlig premierefest, samtidig blir jo dette også en avskjedsfest for Montebello. Jeg husker utrolig godt den fantastisk fine stemningen da de hadde konsert i Borggården. Det trønderske publikummet tok veldig godt i mot dem. Gruppa lanserer også ny musikk, så dette er stas for oss. Jeg gleder meg veldig, sier Haugen.

LES OGSÅ: Karpe Diem-konsert kostet mann 10 000 kroner

Salgsrekord i Trondheim

Da billettene til filmen ble lagt ut tidligere i november, solgte Trondheim Kino 1000 billetter på 15 minutter. Det er rekord, ifølge direktør Arild Kalkvik.

Senere samme dag var billettsalget passert 2200.

- Vi ble utrolig glade da vi så at de hadde hatt rekordsalg, og gleder oss til å sjekke stemninga der på en av visningsdagene, sier manageren.

Se bildene fra da 6000 trøndere danset og sang med Magdi og Chirag under Olavsfestdagene i 2016.

 

- Magisk i Trondheim

- Karpe har mange trofaste fans i Trondheim, konsertene der har alltid vært magiske, sier Borgan Larsen.

«Adjø Montebello» er avslutningen på Karpe Diems musikalske prosjekt «Heisann Montebello». Det toppet seg med tre utsolgte konserter i Oslo Spektrum i vår, der en del av filmmaterialet er tatt opp.

Filmen beskrives som en reise i gruppas univers, der store musikalske opplevelser, velkjente karakterer og nye eventyr flettes sammen. Regien er ved Thea Hvistendahl som sto bak musikkvideoene «Den Islamske Elefanten» og «Attitudeproblem».

LES MER: Karpe Diem solgte ut Samfundet på 1,5 timer

 

Ny musikk i filmen

Filmen inneholder også ny musikk.

- Tanken bak er at musikken skal gjøres tilgjengelig for dem som ikke var på konserten. Det slippes også nytt låtmateriale i filmen, så da får de vist frem nye sanger til publikum i en kinosal, med meget god lyd, har film- og markedssjef hos Trondheim kino, Mari Haugen, tidligere sagt til Adresseavisen.

LES ANMELDELSEN: Norges viktigste band, mener vår anmelder og gir terningkast 6

- Halla Trondheim

Filmen har hele 13 visninger i Trondheim løpet av de fire dager: Åtte visninger torsdag 7. desember, tre visninger dagen etter, og én visning lørdag og søndag 9. og 10. desember.

Heldigvis for Karpe Diem er det fortsatt billetter igjen til noen av forestillingene.

Også på Instagram bekrefter Karpe Diem at de kommer til Trondheim - men ikke hvilken dag:

«Halla Trondheim. Vi kommer til en av kinoene deres. Helt random stil. Må bare se hvilken dag det er cheape tickets fra fly-firma. Sees!»

LES OGSÅ: Maktkritikk fra Karpe Diem ble hit

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå