Mikkel kan vinne Grammy for «årets låt»

Stargate kan vinne sin tredje Grammypris, mens en utgivelse med Ståle Kleiberg og TSO er nominert i to kategorier.

Kan vinne sin tredje: Mikkel S. Eriksen og Stargate har allerede to Grammypriser på peishylla, og i januar kan det bli en til.  Foto: Mariann Dybdahl

Saken oppdateres.

Nominasjonene til den 60. utdelingen av Grammy, den gjeveste musikkprisen i USA, ble sluppet tirsdag kveld norsk tid.

Mikkel Eriksen fra Trondheim og hans makker i låtskriver- og produsentduoen Stargate, Tor Erik Hermansen, kan vinne sin tredje Grammy for låten «Issues» med Julia Michaels. Den er nominert i den svært prestisjetunge kategorien «Song of the year», i konkurranse med «Despacito» (Luis Fonsi & Daddy Yankee feat. Justin Bieber), «4:44» (Jay-Z), «1-800-273-8255» (Logic feat. Khalid & Alessia Cara) og «That's What I Like» (Bruno Mars).

LES PORTRETT: «You guys have to feel the power of your own music», sa Chris Martin i Coldplay til Mikkel Eriksen

Samarbeid med Astrid S og Kygo

«Issues» er skrevet av Stargate i samarbeid med artisten Julia Michaels, Benny Blanco og Justin Drew Tranter.

LES OGSÅ: Mikkel gir prispengene til studio for ungdom

Låten er 24 år gamle Michaels' debutsingel, men hun har allerede jobbet i flere år som låtskriver og vokalist. Hun har blant annet jobbet med Astrid S, og framførte i 2016 «Carry Me» med Kygo under avslutningsseremonien av sommer-OL i Rio de Janeiro.

Ifølge Michaels var det mange andre artister som ønsket å bruke låten, men at den var så personlig at hun ikke kunne se for seg at noen andre skulle synge den. Hun er også nominert som «Best New Artist».

Kleiberg og TSO nominert i lydklasser

Det norske plateselskapet 2L, med lydguru Morten Lindberg i spissen, har tidligere vært nominert til 14 Grammy-priser (men aldri vunnet) for sin gromlyd på klassiske utgivelser med blant andre norske komponister og utøvere.

Denne gangen er de nominert i klassene «Best Surround Album» og «Best Engineered Album, classical» for utgivelsen av Ståle Kleibergs verk «Mass for Modern Man», framført av dirigent Eivind Gullberg Jensen, Trondheim Vokalensemble & Trondheim Symfoniorkester.

Se liste over alle nominerte her

Grammy-utdelingen finner sted 28. januar.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå