Etter fredagens episode går fire deltagere videre til finalen i sangkonkurransen neste uke.

Føler seg ikke trygg

- Jeg hadde aldri trodd jeg skulle nå så langt da jeg meldte meg på, sier Thomas Løseth.

Orkdalingen er en av fem gjenværende deltagere i konkurransen. Han er også den eneste som ikke har vært blant de to med færrest stemmer. Likevel føler han seg ikke trygg før fredagens episode.

- Man kan aldri føle seg trygg i en konkurranse som dette. Det er direktesending og seerne som bestemmer, så man må bare levere så godt man kan. Hver gang du opptrer kan være den siste, sier han.

Løseth med mentor Lene Marlin. Han er sammen med Agnes Stock de eneste gjenværende på Marlin sitt lag. Foto: Robert Dreier Holand

Løseth har ikke tenkt noe på hva han skal gjøre om han går ut like før finalen, men sier at det som skjer, det skjer.

- Vi lever i en boble når vi er her, det er kun dette vi gjør. Ting går veldig fort, og man glemmer nesten sitt vanlige liv. Om bobla sprekker etter semifinalen og jeg blir sendt hjem, så får det komme da.

Covrer svensk artist

Løseth sier han er spent før semifinalen, men han tror det kommer til å gå bra. Han skal synge «Dancing on my Own» av den svenske artisten Robyn, en sang han har hatt lyst til å synge i lang tid.

- Jeg elsker den låten, og gleder meg veldig til å fremføre den. Min versjon blir noe roligere enn originalen, men jeg har troen på at det kommer til å bli utrolig fint. Man må jo ha litt selvtillit, sier Løseth.

29-åringen sier han merker alvoret nå som finalen nærmer seg, men at det er umulig å si hvem som kommer til å bli sendt hjem.

- Det kan være hvem som helst. Jeg stoler så på hele gjengen og vet at alle kommer til å levere, så det blir utrolig spennende.

Hadde gitt opp musikken

Tidligere har Løseth sagt til Adresseavisen at han hadde bestemt seg for å gi opp musikken, men at «The Voice» ga han troen på egen stemme tilbake.

- Responsen fra seere og fans har vært massiv, og jeg var ikke forberedt på hvor mye oppmerksomhet det kom til å bli rundt dette, sa han da.

Løseth får fortsatt positive tilbakemeldinger, og forteller at folk sier han rører noe i dem.

- De jeg møter nå sier at de liker stemmen og personligheten min. At jeg rører noe i dem når jeg synger. Jeg vet ikke helt hva det er, men jeg synes det er veldig fint og spesielt å høre, avslutter han.

TROLLBUNDET: Løseth rørte mentor Lene Marlin til tårer