Nå kommer Aurora tilbake

Aurora, Sepultura og Big Thief spiller på Pstereo.

Aurora trollbandt publikum i Nidarosdomen i november. I august kommer hun tilbake til Trondheim og spiller under Pstereofestivalen.  Foto: Sebastian S. Bjerkvik

Saken oppdateres.

Dermed presenterer festivalen et av norsk musikks største navn, metal-legender fra Brasil og en undergrunnsfavoritt på vei opp fra USA.

- Dette er et slipp vi mener viser bredden vi alltid tilstreber, sier bookingansvarlig Kim Aasli i Pstereo.

Det er ikke mer enn noen få uker siden Aurora Aksnes trollbandt publikum i Nidarosdomen, en konsert som fikk terningkast seks i Adresseavisen og for øvrig ble utsolgt på kun to minutter. I august er hun tilbake i byen, og spiller på Marinen under Pstereofestivalen. Hun spilte på Pstereo også i 2015, men siden har det skjedd store ting med den karismatiske bergensartisten.

Hun er de siste to årene også blitt en internasjonal suksess, med opptredener på prestisjetunge festivaler og tv-show og nærmere 200 millioner strømminger på verdensbasis. Debutalbumet «All My Demons Greeting Me as a Friend» gikk til topps på VG-lista, og vår anmelder karakteriserte det som «et genuint personlig og overbevisende album».

21-åringen har allerede vunnet to Spellemannpriser, og det ryktes at det kommer et nytt album fra Aurora i løpet av 2018.

LES INTERVJU: - Jeg er veldig følelsesstyrt og av og til veldig teit

Metal-legender

Brasilianske Sepultura regnes definitivt blant metalens legendariske band.

De brasilianske metal-legendene i Sepultura kommer til Marinen i august.   Foto: presse

De albumdebuterte i 1987, men særlig de fire platene de ga ut mellom 1989 og 1996, «Beneath the Remains» (1989), «Arise» (1991) og kanskje spesielt «Chaos A. D.» (1993) og «Roots» (1996), står som påler i metalmusikkens kanon. Bandets grunnlegger og vokalist Max Cavalera forlot bandet etter «Roots», og siden har bandet slitt med å oppnå den samme posisjonen og kommersielle suksessen. I dag består bandet av vokalist Derrick Green, trommis Eloy Casagrande og de to originalmedlemmene Paolo Jr. (bass) og Andreas Kisser (gitar), etter at også Max Cavaleras bror Igor forlot bandet i 2006.

Bandet er likevel fortsatt aktivt, og fikk gode kritikker for albumet «Machine Messiah» som kom tidligere i år. Der bandet tidligere var en representant for trash-metal, har de i senere år eksperimentert også med andre former. De har solgt over 25 millioner album.

Folkrock med nerve

I kategorien band du kommer til å høre mer av i fremtiden, finner vi Brooklyn-bandet Big Thief.

Tekstene til vokalist Adrianne Lenker (nr. to fra høyre) står sentralt i uttrykket til Big Thief, et av bandene som nå er klare for Pstereo.   Foto: presse

Bandets spiller alternativ folkrock med rå nerve, der vokalist Adrianne Lenkers sterkt personlige tekster står sentralt. I sommer slapp bandet sin andre fullengder «Capacity», et album som blant annet ble kåret til «best new music» hos Pitchfork. Albumet figurerer (foreløpig) på årsbestelistene til blant andre Rough Trade, BBC Radio 6, Drowned in Sound

- Det blir deres første konsert i Norge, sier Kim Aasli.

I tillegg er det fra før kjent at DeLillos kommer for å spille sitt klassiske «Neste sommer»-album. Cezinando og Kjartan Lauritzen kommer også til Pstereo, som finner sted mellom 16. og 18. august 2018.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå