Thåström til Pstereo

Det er duket for gjensyn med den svenske rocklegenden, ni år etter forrige konsert på Marinen.

Svært sprek 60-åring: Slik fremsto Thåström på Olavfestdagene i 2012. 

Saken oppdateres.

Sven Joakim Eriksson Thåström blir en av attraksjonene under Pstereo 16–18. august 2018.

Thåström fylte 60 år tidligere i år, og han kunne med letthet turnert Skandinavia med et nostalgisk sett preget av de mest kjente låtene fra sine to legendariske band på 80-tallet, Ebba Grøn og Imperiet.

LES OGSÅ: Den patetiske jakten på egen ungdomstid

Formidler europeisk blues

I stedet har Thåström definert seg som en stadig mer intens, stadig mer engasjert soloartist de siste 15 årene. Noen omtaler ham en rocka singer songwriter, andre kaller det han driver med for europeisk blues. Uansett har han nå et samlet repertoar på 15 album å spille på i sine konserter.

LES OGSÅ: Tidobbel Grammy-vinner til Trondheim for første gang

LES OGSÅ: Markus og Martinus til Sverresborg neste sommer

Han har besøkt vår region med jevne, men ganske lange, mellomrom, og alltid blitt godt mottatt. Blant annet da han spilte på Pstereo-festivalen første gang i 2009.

Men han hadde aldri før blitt så ekstatisk mottatt som på sin påfølgende konsert i Trondheim, i dobbeltkonsert med DumDum Boys på Olavsfestdagene i 2012:

Ekstatisk anmeldelse ved forrige konsert

For en mann, for et band, for en kveld. Mørkt, massivt og intenst fra svenskenes store punkikon, skrev Adresseavisens Kai Kristiansen i sin anmeldelse, og fortsatte: Da trommene slo an klimakset etter en lang og deilig oppbygging i åpningslåten «Kort biografi med lite testamente» og hårene reiste seg på kroppen, meldte det seg samtidig en mild bekymring: Er det mulig å overgå dette? Har konserten allerede nådd sitt klimaks?

Bortkastet tankevirksomhet, skulle det vise seg. Joakim Thåström, gitarist Pelle Ossler og resten av seksmannsbandet dundret videre av gårde, basstungt, mørkt og utrolig massivt, med et sett som strekte seg gjennom hele hans karriere og med en intensitet det er sjelden å oppleve.

Stadig mer spennende som artist

- Det som er så imponerende med Thåström er at han alltid har føltes relevant og hans musikalske reise blir bare mer og mer spennende med årene, sier bookingsjef for Pstereofestivalen Kim Aasli, som foreløpig ikke går ut med hvilken dag de forskjellige artistene på neste års festival skal spille.

LES OGSÅ: Nå kommer Aurora tilbake

Aurora, Big Thief (US), Cezinando, – Delillos (som fremfører albumet Neste Sommer), Fieh, Kjartan Lauritzen, Mount Kimbie (UK) og Sepultura (BR) er de andre bekreftede artistene på Marinen neste sommer.

Livat publikum: Det kokte også blant publikum sist Thåström spilte på Pstereo, i 2009. 

Livat publikum: Det kokte også blant publikum sist Thåström spilte på Pstereo, i 2009. 

Rocklegende: Siden 1979 og gjennom bandene Ebba Grön, Imperiet og en lang solokarriere har Thåström vært en av Skandinavias fremste artister. Her fra Øyafestivalen 2009. 

Rocklegende: Siden 1979 og gjennom bandene Ebba Grön, Imperiet og en lang solokarriere har Thåström vært en av Skandinavias fremste artister. Her fra Øyafestivalen 2009. 

På forsiden nå