Thomas er årets «The Voice»

Mannen fra Fannrem gikk helt til topps: - Æ skjønne ingenting. Det e helt toillat, utbrøt en lykkelig Thomas Løseth.

Lørdag kveld gikk Thomas Løseth helt til topps i «The Voice» på TV2. - Han har hatt en utrolig utvikling. Du balanserer det såre og sterke. Selv om du har en fantastisk stemme, klarer du å holde igjen, sa Lene Marlin før han gikk på scenen for siste gang.  Foto: TV 2

Saken oppdateres.

Nå får han platekontrakt med Universal. I finalen dro han til med U2s «With or Without You».

- En god, gammel favoritt, det er en låt jeg har langt inni brystet mitt, har orkdalingen tidligere fortalt til Adresseavisen.

Mentor Lene Marlin mente han hadde gjort en helt utrolig innsats gjennom høsten.

- Dette er så fortjent. Du har lagt sjela di på denne scenen, mente hun.

- Lene har betydd alt, repliserte Thomas i et intervju med Dorte Skappel på TV2 da det hele var over.

Rørt rådmann

På Facebook skrøt sambygding og rådmann i Trondheim, Morten Wolden, av den nyslåtte «The Voice»:

- Imponerende av Thomas. Fantastisk musiker og ei drivkraft for musikk- og festivallivet i Orkdal. I kveld er vi bare stolte alle sammen, og aldri så lite rørt, skrev Wolden.

I superfinalen var Andrea først ute med Pink-låta «Try». Og 16-åringen imponerte nok en gang. På forhånd hadde mentor Yosef kalt henne et naturtalent, som hadde hadde hatt en voldsom progresjon i løpet av høsten.

- Det er litt rart, litt trist kanskje. Men det var kjempegøy også, sa en lettet Andrea etter sin siste sceneopptreden i «The Voice».

- Jeg mente på forhånd at det fantes bedre låtvalg for deg, men jeg er veldig glad for at du motbeviste meg i kveld. Den artisten du er, den tror du på. Du er deg selv 110 prosent, skrøt Yosef etterpå.

16-åringen Andrea Santiago Stønje fra Måløyrøk ut i finalen. Den artisten du er, den tror du på. Du er deg selv 110 prosent, skrøt mentor Yosef etterpå.  Foto: TV2

 

Det såre og sterke

Så var det endelig tid for Thomas sin siste opptreden i «The Voice».

- Han har hatt en utrolig utvikling. Du balanserer det såre og sterke. Selv om du har en fantastisk stemme, klarer du å holde igjen, sa Lene Marlin før han gikk på scenen.

Og det var akkurat det han gjorde. Med «With or Without you» traff han salen og dommerne en siste gang - med sin egen familie til stede.

- Det var skikkelig kult å avslutte med U2, gliste han etterpå.

- Å klare å ta det ned og gjøre det nært, med en sårbarhet og inderlighet. Så drar du til på ekte Thomas-vis. Det er så bra! Det er så bra, jublet hans nære støttespiller Marlin etterpå.

Thomas Løseth fra Fannrem, som startet karrieren da han fikk et trommesett som 6-åring, vant lørdag kveld en platekontrakt med Universal.  Foto: TV2

- Bedre enn Bono

Og Martin Danielle Becker fulgte opp:

- Jeg er glad jeg ikke er Bono i kveld og tenker: Fy fader, det er noen som er bedre enn meg!

I Orkdal kulturhus var kinosalen åpnet for overføring av «The Voice». Torstein Grønningen, leder i kulturutvalget, hadde sørget for at kinoen stod til disposjon for bygda på den spennende finalekvelden. Kommunen og den lokale banken spanderte pizza og brus i pausen.

Thomas Løseth fra Fannrem er finalist i The Voice. I hjemkommunen Orkdal var de samlet i kulturhuset for å se på finalen.  Foto: Håvard Haugseth Jensen

Aasmund Lie og datteren Karen var hadde tatt turen til Orkdal kulturhus for å følge The Voice på storskjerm. Bygdas egen Thomas Løseth tok seg helt til finalen i konkurransen.  Foto: Håvard Haugseth Jensen

 

Orkdalingen, som egentlig hadde bestemt seg for å gi opp musikken, hadde aldri sett for seg at han skulle nå så langt i «The Voice».

Men etter å ha overbevist og begeistret dommere og publikum kveld etter kveld, var han lørdag en av fire finalister.

Etter den første publikumavstemningen, gikk han sammen med 16-åringen Andrea Santiago Stønje videre til superfinalen - som går senere lørdag kveld. Vinneren der kan smykke seg med tittelen «Norges beste stemme».

- Helt konge

Sebastian James, med Harket som mentor, var førstemann ut i kveldens program. Han hadde valgt «Earth song» av Michael Jacksom som første finalelåt. Med gospelinspirert koring i rødt.

- Det er helt utrolig å stå på denne scenen i kveld. Det er helt konge, utbrøt Sebastian etterpå.

Mentor Harket var også fornøyd:

- Nå nådde du helt fram her altså. Veldig bra.

- Dette er det beste låtvalget ditt noensinne, Sebastian, utbrøt en enda mer begeistret Yosef.

LES OGSÅ: Thomas er i finalen på «The Voice»


Andrea Santiago Stømje, Thomas Løseth, Sebastian James og Agnes Stock kjempet lørdag om å gå helt til topps i «The Voice» på TV2. Etter den første publikumavstemningen, røk Sebastian og Agnes ut av konkurransen.  Foto: tv 2

- Magisk!

Så var det orkdalingen Thomas Løseth sin tur - med Tom Odell-låten «Heal». Det tok ikke lang tid før jubelen slapp løs i salen. Og før Lene Marlin på nytt måtte tørke tårer.

- Det er litt ufattelig å komme til finalen. Det er det siste showet. Magisk, utbrøt Thomas etter en svært sterk fremføring.

Og mentor Lene Marlin hadde nesten ikke ord.

- Thomas, du er helt utrolig! Når jeg tenker at du ikke kan strekke det lenger, så klarer du det. Måten du formidler denne teksten. Det er helt vanvittig bra. Jeg sa på forhånd at det krever sin stemme å bære denne låta. Jeg er så vanvittig stolt av deg, sa en rørt Marlin - strakte ut armene og ble til slutt målløs.

Dommer Martin Danielle Bjercke var like imponert:

- Du har en formidlingsevne av en annen verden. Du penetrerer sjela til folk, Thomas!

LES OGSÅ: «The Voice»-Thomas fikk ståeende applaus og kom til semifinalen

Så kom jula

Agnes Stock var den som sørget for at julestemningen kom til «The Voice». Allerede før hun nådde refrenget i Maria Menas «Home for Christmas», steg applausen fra salen. Og det hele ble avsluttet med en stående applaus - og Yosef som rakte Lene Marlin tørkepapir for tårene.

- Jeg prøvde å holde tårene inne. Men på slutten klarte jeg det ikke og tenkte - la gå! Jeg kan ikke sitte her og være en annen enn den jeg er heller. Agnes, du har en vanvittig måte å treffe på. En følsomhet og tilstedeværelse som er helt unik. Jeg blir så dratt inn i alt du gjør. Du synger fra hjerte til hjerte, fastslo mentor Marlin.

Siste deltaker ut i første runde var 16 år gamle Andrea Santiago Stønje fra Måløy. Hun gikk for intet mindre enn Beyonce og «Helo».

Og hun traff salen tvert, som bidro med vill applaus.

- Herregud! Hun er så rå. Du er til stede, og selv om du egentlig er redd, så blir frykten din en styrke, sa mentor Yosef etterpå.

- Du skuffer aldri. Jeg er så imponert over hva du får til, skrøt Lene Marlin.

LES OGSÅ: - Jeg må kunne formidle uten å pælme mikrofonen mot dommerne

Løseths mentor, Lene Marlin, har flere ganger blitt rørt til tårer av trønderens stemme. I oktober ble hun helt satt ut av Løseths versjon av låta «The Blowers daughter»

- Den fine fyren da, med den stemmen. Kødder du, sa hun til programleder Øyvind Mund.

- Jeg er så vanvittig stolt av deg, sa en rørt Lene Marlintil Thomas Løseth etter hans første fremføring i «The Voice»-finalen.  Foto: tv 2

 

Dro til Berlin

I et intervju med Adresseavisen i begynnelsen av november fortalte 29-åringen om da han og resten av bandet Eyeon dro til Berlin i 2015 for å satse alt på musikken:

- Vi pakket en gammel Chrysler full av musikkutstyr, og tok Kielfergen nedover. Vi jobbet mye og traff mange interessante mennesker, samtidig som vi blakka oss fullstendig. Vi fulgte frømmen og det var utrolig gøy, mintes Løseth.

De ble i Berlin i fire måneder, men fikk ikke gjennombrudet de håpet på.

LES OGSÅ: - Herregud, hvor får du plass til den stemmen?

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå