Thomas skal hvile seg til seier

Finalenervene er på plass, men Thomas Løseth har søvn og hvile som seiersoppskrift før «The Voice» avgjøres lørdag kveld.

Håper å få synge U2: Thomas Løseth skal først synge Tom Odell, før han håper å få sjansen til å synge U2 i superfinalen.  Foto: Robert Dreier Holand

Saken oppdateres.

- Jeg har egentlig vært ganske rolig hele uka, men nå begynner det å bygge seg opp ganske mye spenning i kroppen, sier Thomas Løseth før lørdagens finale i «The Voice» på TV2.

I samråd med mentor Lene Marlin har han imidlertid funnet den ideelle oppladningen.

LES OGSÅ: Thomas er i finalen av «The Voice»!

- Nå gjelder det å sove og slappe av, være mest mulig uthvilt for å kunne ha noe ekstra å gå på. Når jeg skal på scenen må jeg bare prøve å beholde roen selv om nervene helt sikkert kommer. De første rundene kunne jeg tenke mye på hvor mange det var som så på, og sånne ting. Nå er jeg blitt flinkere til å ikke tenke så mye, men heller bare fokusere på det jeg skal gjøre, forklarer 29-åringen fra Fannrem.

Tom Odell og U2

Men hvile er ikke alt, det musikalske må være på plass.

- Lene har også lagt vekt på at det er viktig å ha øvd nok, sånn at sangen kommer ordentlig under huden, sier Løseth, som fortsatt har noen prøver tidlig lørdag på å finpusse sangformen.

LES OGSÅ: Thomas fikk stående applaus - kom til semifinalen

I første runde skal Løseth synge Tom Odell-låten «Heal», om han går til superfinalen drar han på med U2s «With or Without You».

- En god, gammel favoritt, det er en låt jeg har langt inni brystet mitt, sier orkdalingen.

LES OGSÅ: - Jeg hadde bestemt meg for å gi opp musikken

Blir ikke skuffet

Vinneren belønnes med ære og berømmelse, men også platekontrakt og bil. Selv kan han ikke helt se for seg hva som vil skje om han skulle gå helt til topps.

LES OGSÅ: Camilla røk ut av «Farmen»

- Nei, det tror jeg blir en merkelig følelse, altså. Jeg tenker tilbake til da dette startet, til hvor små forhåpninger jeg egentlig hadde. Så om jeg skulle vinne, blir det veldig rart.

- Blir du skuffet om du ikke vinner?

- Nei, det blir jeg ikke. De andre tre er så flinke, så det skal jeg takle fint.

På forsiden nå