Dette blir tredje gang den svenske rockehelten spiller på den største scenen under Olavsfestdagene.

Allerede en uke etter at Pstereo annonserte at den svenske rockveteranen Thåström kommer til Marinen i august neste år, er det klart at han kollega Winnerbäck holder konsert et steinkast fra Marinen noen uker tidligere.

3. august skal han spille i Borggården, fire år siden hans forrige konsert samme sted, og åtte år etter han for første gang entrer denne utendørsscenen i hjertet av det historiske Trondheim.

Lars Winnerbäck har også ellers hatt en rekke konserter, både innen- og utendørs de siste 15 årene i Trondheim, hvor han har et stort og hengivenhet publikum. Etter å ha vært på en konserthusturné i noe mindre format de siste to årene, som blant annet var innom Olavshallen i Trondheim, er Winnerback tilbake med fullt band og stor utendørsproduksjon neste år. Det blir 17 konserter i Sverige, og opptredener i Oslo., Tønsberg, Bergen og Bodø i tillegg til Trondheim.

Winnerbäcok har siden debuten for 21 år siden vært en av de største artistene i sitt hjemland, og ble fort også svært populær også i Norge. Han er kjent for sine lange låter med sterk vekt på atmosfære og dynamisk oppbygging, og sterke personlige tekster.

Siden 1996 har Lars Winnerbäck gitt ut 11 studioalbum, 8 samlinger og liveplater, i tillegg til den ferske dokumentarfilmen, Et slags liv. Han har spilt live for mer enn 2,5 millioner i Norge og Sverige og solgt mer enn en halv million plater. Til våren utgir han sitt album nummer 12.

Fra før er det kjent at også den amerikanske rockgitaristen Bonnie Raitt skal spille i Borggården, to dager før Winnerbäck. Til Nidarosdomen kommer orgelfenomenenene David Briggs og Bugge Wesseltoft.

Kommer hvert fjerde år: Lars Winnerbäck spilte i Borggården i 2010 og 2014, og kommer tilbake i 2018. Foto: Glen Musk, Adresseavisen
Kommer hvert fjerde år: Lars Winnerbäck spilte i Borggården i 2010 og 2014, og kommer tilbake i 2018. Foto: Glen Musk, Adresseavisen