Midtveis i første uke på Farmen, har deltakerne kommet godt i gang med ukesoppdraget. Folk jobber med sine oppgaver, er ivrige og tar ansvar, men misnøye er likevel iferd med å bre seg ut i gruppa.

Ikke alle er like imponert over Erlend Elias' lederegenskaper. Kjendisstylisten klarte å mobilisere støtte da den første storbonden skulle velges, hovedsakelig ved å spille ut sårbare sider og samle sympati på dem. Men han lanserte seg som en god leder, og lovte å sørge for guttekamp dersom han ble valgt til første storbonde.

Frode Løke blåser av storbonden når han får skryt og anerkjennelse av ham.

- Han delegerer arbeidet til alle andre, og gjør ikke en dritt selv. Det blir bare dust å gi skryt til oss andre når han ikke aner hva oppdragene faktisk innebærer av arbeid, sa den tidligere håndballspilleren irritert i siste episode.

- Fantastisk 17. mai

Som en del av ukesoppdraget skulle deltakerne lage17.mai-fest for barn og voksne i bygda. Da hornmusikken og gjestene toget inn til «Gammel Jegermarsj», sto tunet pyntet og bordene dekket. Aune Sand leste et dikt han hadde skrevet for barna, langrennsløper Martine Ek Hagen serverte boller og sørget for tidsriktige leker for barna.

- Det var helt fantastisk å være med på denne 17. mai-feiringen, sa Aune Sand, som med oppholdet ønsker å komme nærmere det livet bestemoren hans levde.

Ser forskjell på ku og hest

Verdalingen Inga Berit Lein er stadig mentor for de andre deltakerne når det kommer til gårdsdrift og husdyrhold.

- De vet forskjell på hest og ku, men særlig mer kan de ikke om dyrene, sa hun lattermild etter en strabasiøs økt da dyre ble sluppet ut på beite.

- Men de skal ha for engasjement og interesse, der imponerer de meg, la hun til.

Dramatisk valg

For storbonde Erlend Elias kom den største prøvelsen da han måtte velge ukas førstekjempe. Etter innarbeidet tradisjon ga han tilbakemelding til alle deltakerne, før han skulle avsløre hvem som ble valgt. I forkant hadde han gått mange runder med seg selv og bedt til høyere makter om hjelp, men da øyeblikket kom klarte han ikke å gjennomføre. Storbondet kjempet med følelsene, og brøt til slutt sammen. Mens tårene trillet forlot han de sjokkerte deltakerne rundt bordet.

Under time-outen i storbondehuset med jegertvilling Johanne, forklarte han hvorfor det ble så vanskelig.

- Vi har det så trivelig, jeg vil ikke at noen skal bli lei seg. Jeg vet hvordan det er å bli vraket og vil ikke være den som påfører andre dette, fikk han stotret frem mellom gråtetoktene.

Til slutt samlet han seg såpass at han fikk gjennomført valget, som altså endte med at Stian Sandø, Newton-Stian, fikk beskjed om at han er ukas førstekjempe.

- Jeg spurte englene, som sa at jeg burde velge Frank. Men jeg valgte likevel Stian, og håper han velger Frank som sin motstander, forklarte Erlend Elias etterpå.

Dersom du ikke kjenner igjen alle kjendisene i årets sesong, finner du mer informasjon om dem her:

Som den del av oppdraget skal deltakerne kinne smør. Her viser Aune frem forma som smøret skal legges i. Foto: Tv2
Forå bake 50 boller måtte deltakerne kverne mel. Noen valgte i stedet havre og rug, og Martine måtte derfor lage sunnere boller enn planlagt. Foto: Tv2
Inga Berit fra Verdal er den eneste med kunnskap om gårdsdrift på gården. Det kan etter hvert bli en stor trussel for de andre deltakerne. Foto: Tv2
Her er årets deltakere, fra bakerste rekke: Aune Sand, kunstner og Frank Løke, håndballspiller, Dennis Vareide, youtuber og Stian «Staysman» Thorbjørnsen, artist . I midten: Johanne og Kristine Thybo Hansen, jegertvillinger, Lene Elise Bergum, tidligere skuespiller, Inga Berit Lein, bonde, Erlend Elias Bragstad, moteekspert og Martine Ek Hagen, langrennsløper. Nederst: Stian Sandø, programleder, men ikke i dette programmet og Maiken Wahlstrøm Nilssen, modell. Helt til høyre i bildet er Gaute Grøtta Grav som er programleder i Farmen.