Van Morrison tilbake til Moldejazz 22 år etter sist gang

Konserten på Romsdalsmuseet blir Van Morrisons eneste i Norge i sommer.

Van Morrison er klar for Moldejazz i juli - to år etter at han spilte i Trondheim. Her fra jazzfestivalen i Montreux.  Foto: AP

Saken oppdateres.

Denne uka ble det kjent at den nordirske legenden kommer til Moldejazz i sommer, nærmere bestemt onsdag 18. juli.

Det skriver festivalen i en pressemelding.

Den blir den andre gangen artisten besøker festivalen. Sist gang var i 1996 da han både spilte egen konsert og dukket opp som overraskelsesgjest under Bob Dylans konsert dagen før.

KOMMENTAR: Moldejazz er blitt kjerringa mot strømmen

Slo gjennom som tenåring

Van Morrison ble internasjonal rockestjerne allerede som tenåring som vokalist i Belfast-bandet Them. Senere fikk han solosuksess med låten «Brown Eyed Girl», før han laget det banebrytende albumet «Astral Weeks» som ble utgitt i 1968.

Klassikeren «Gloria», som har blitt covret av en rekke artister, blant dem Patti Smith, skrev han da han var bare 18 år gammel.

Siden den gang har han vunnet flere Grammy-priser og er blitt innskrevet både i Rock And Roll Hall of Fame og Songwriters Hall of Fame.

Multiinstrumentalisten og låtskriveren har rukket å bli 72 år, men han er fortsatt svært produktiv. Bare i fjor slapp han to plater. Albumet «Versatile», hans 38. plate i alt, kom på slutten av året og besto av tolkninger av standardlåter fra jazzen i tillegg til egne låter.

LES OGSÅ: Fikk ikke lønn - nå er festivalen konkurs

Tilbake til jazzen

The Guardian omtaler albumet som «en livlig reise gjennom swingens sangbok».

- Å spille inn sanger som dette – spesielt standardlåtene – ga meg sjansen til å strekke meg vokalmessig, og å vende tilbake til musikken som først inspirerte meg til å begynne å synge – jazz» uttalte artisten i forbindelse med lanseringen, ifølge festivalen.

I 2016 spilte Van Morrison på Sverresborg i Trondheim. «Selv på det jevne glimter Van Morrison til ofte nok til at vi skjønner hvorfor vi elsker ham», skrev vår anmelder da.

Fra før er det kjent at artister som Donny McCaslin, Hudson, Di Derre, Trondheim Jazzorkester & The MaxX, Trondheim Voices, Gurls, Paal Nilssen-Love XL Unit, Ingebjørg Bratland og Adam Douglas kommer til festivalen. Årets Artist In Residence er den amerikanske bandlederen, komponisten og arrangøren Maria Schneider.

Konserten på Romsdalsmuseet blir den eneste han gjør i Norge i sommer, ifølge Moldejazz.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå