Skuespilleren: - Det er brutalt.
Teatersjefen: - Ikke så brutalt

Fredag er det premiere på det som regnes for å være blant teaterhistoriens største kultobjekter, «Kong Ubu». Det ligger an til en vill og rå fest på hovedscenen ved Trøndelag Teater, skal vi tro de involverte.

- Det er så mange interessante aspekter som dukker opp i dette og som er direkte relatert til samfunnet vårt i dag med temaer som krig, død, makt og penger. Vår frihet og vårt demokrati, forklarer Tomi Janežič, regissøren bak «Ubu» ved Trøndelag Teater 

- Dette blir en forestilling som ikke ligner på noe annet. En vill og rå fest. Vi kommer til å bli både opprørt og berørt, sier teatrets egne folk, som så vidt har tittet innom under prøvene på hovedscenen der regissør Tomi Janežič har boltret seg med alle mulige grep den siste tiden. Sloveneren og hans team sto bak oppsetningen av Erlend Loes «Doppler» i 2015, og dro den langt, men mener selv at det var som oppvarming å regne med tanke på det som kommer nå.