Kontroversiell oppdatering til tross - Snapchat håver inn penger

Fjorårets siste kvartalsrapport for Snap Inc viste at selskapet presterte over forventningene for første gang.

Snapchats nyeste oppdatering er mislikt av mange, men likevel tjener selskapet mye mer penger enn før.  Foto: Scanpix

Saken oppdateres.

I det siste kvartalet av 2017 var omsetningen til Snapchats moderselskap Snap Inc. nær 286 millioner dollar.

Den summen tilsvarer omtrent 2,2 milliarder norske kroner etter dagens kurs. Dette kvartalet er første gang selskapet tjener mer enn Wall Streets analytikere hadde regnet med, ifølge Forbes.

De tre siste månedene i fjor var gode for Snapchat på flere måter. Omsetningen var 62 prosent høyere enn samme kvartal i fjor. Samtidig nådde Snapchat ny brukerrekord i fjor, med 87 millioner daglige brukere. Det betyr at Snapchat i snitt tjener 1,5 dollar pr. bruker sist kvartal, ifølge kvartalsrapporten.

I alt hadde Snap Inc. en omsetning på omtrent 825 millioner dollar i 2017.

De gode nyhetene for selskapet førte også til at verdien på Snap-aksjen skjøt fart etter børsens stengetid tirsdag kveld, etter en dramatisk dag for aksjemarkedene verden over. I timene etter stengetid steg prisen på Snap-aksjen med 25 prosent, skriver Forbes videre.

LES OGSÅ: Politiet satt i salen da Håvards dokumentar hadde premiere

River seg i håret etter ny oppdatering

Snapchats økonomiske suksess på slutten av fjoråret reflekteres ikke i fornøyde brukere akkurat nå. Den siste store oppdateringen fra Snapchat må tåle mye pepper fra brukere som river seg i håret.

Oppdateringen har byttet om på hvor du kan se «stories» og snaps fra vennene dine og hvor du kan finne innhold fra kjente mennesker og større bedrifter. Før var «stories» og snaps du mottar separert, men nå finnes de i samme meny.

De misfornøyde brukerne er ikke nådige i sin dom. Noen kaller den søppel, noen gjør alt de kan for at programmet ikke skal oppdatere seg, og andre er bare forferdet.

Til info: Du trenger ikke å oppdatere programmet for at Snapchats nye design skal komme på plass – det kommer av seg selv til alle brukere i løpet av årets tre første måneder.

Vil ha tydligere skille

De irriterte brukerne gjør seg også synlige i Apples App Store. Da TechCrunch omtalte reaksjonene på den nye oppdateringen tidligere i år, så de at 83 prosent av brukerne hadde gitt under én eller to stjerner til Snapchat etter oppdateringen. I dag har Snapchat 2,5 av 5 stjerner i norske App Store.

Selskapet på sin side begrunner endringen med at de vil ha et tydeligere skille mellom innhold laget av profesjonelle og det vennene dine lager.

«Samtidig som det har vært et interessant eksperiment å blande sammen profesjonelle aktører med vennene dine, har det også hatt noen rare bieffekter (som falske nyheter), og vi føler at vi må opptre foran vennene våre istedenfor å bare uttrykke oss», skriver selskapet på bloggen sin.

Fikk du med deg denne? Trine Sandberg tjener millioner på bloggen. Dette er hemmeligheten bak suksessen

Liker du den nye utgaven av Snapchat?
Du må velge et alternativ
På forsiden nå