- Beklager Trøndelag, denne regningen tar vi

- Det er problematisk at kjernepublikummet vårt har havnet i denne situasjonen, sier Stein Vanebo.

- På vegne av Trondheim Concerts og Live Nation vil jeg si beklaget at det ble sånn, denne regningen tar vi, sier Trondheim Concerts Stein Vanebo. 

Saken oppdateres.

Mange ble skuffet da den planlagte konserten med Led Zeppelin-legenden Robert Plant på Sverresborg ble avlyst.

Før det ordinære salget ble stoppet, forhåndssolgte Trondheim Concerts 20 prosent av billettene – cirka 2000 billetter – til sine mest ivrige Facebook-følgere.

Da billettutgiftene ble refundert, var det minus serviceavgift og porto. Det var det flere som reagerte på.

- Det er ikke så mye penger, men jeg stusser over praksisen. Via arrangørens Facebook-sider fikk man inntrykk av å tilhøre en eksklusiv klubb som fikk kjøpe billetter før alle andre. Det er ingen som ønsker å tape penger fordi man har vært så heldig å ha fått tak i billetter, sa Britt Solemsløkk Helgemo til Adresseavisen.

Drøyt 100 000 kr

Solemsløkk Helgemo hadde kjøpt billetter til seg selv, mannen og de tre barna. Da avlysningen kom, gikk hun glipp av til sammen 242 kroner i serviceavgifter og porto. Til sammen utgjorde serviceavgiftene og porto på de 2000 billettene i overkant av 100 000 kroner.

Trondheim Concerts svarte at de jobbet med å finne en løsning, men at de da ennå ikke hadde lyktes. Det har de nå, forteller Stein Vanebo.

- Det er problematisk at kjernepublikummet vårt har havnet i denne situasjonen. På vegne av Trondheim Concerts og Live Nation vil jeg si beklaget at det ble sånn, denne regningen tar vi, sier Vanebo.

Han understreker at pengene som ennå ikke har blitt tilbakebetalt verken har havnet hos Trondheim Concerts eller Live Nation, og at det er ingen som har gjort noe galt.

BILDESERIE: Den gangen tennene til Shane McGowan besøkte Trondheim

- Ingen grådige ulver

- Dette gjør vi som et unntak fra regelen, fordi vi har havnet i en skvis. Dette er ikke et generelt amnesty for neste eventuelt avlyste konsert.

Vanebo sier han har vært i kontakt med billettselskapet Ticketmaster, og at de har utført den tjenesten de er blitt betalt for.

- De fleste som drar på konserter treffer innimellom på en avlyst konsert. Litt av faren med å kjøpe billett på forhånd er at du risikerer å tape billettavgiften. Slik er det over alt. Det er ingen grådige ulver som har utnyttet situasjonen. Dette tar vi på vår kappe, sier han.

LES OGSÅ: Ragnars far var polsk soldat i tysk uniform i Trondheim

Lanserer Zeppelin-hyllest

- Vi er lei oss for at konserten ble avlyst, og for at vi havnet i denne situasjonen. Alle som syntes det svei kan ta kontakt på stein@trondheimconcerts.no, så skal jeg forklare hvordan de skal gå frem.

Om det eventuelt blir ny Plant-konsert neste sommer, er fortsatt uavklart. Det er som er klart, er at det blir hyllestkonsert av Led Zeppelin i Olavshallen 7. oktober, med det australske showet «Stairway to heaven – Led Zeppelin Masters» med mer enn 30 musikere på scenen.

Det er uavklart om Robert Plant kommer til Trondheim, men 7. oktober blir det hyllestkonsert av bandet i Olavshallen, med det australske showet «Stairway to heaven – Led Zeppelin Masters». 

 
På forsiden nå