- Det er litt ekstra gjevt denne gangen, sier Carl Frode Tiller, som ble nominert både for første og andre del av «Innsirkling» før han nå er nominert for fjorårets bok «Begynnelser».

- Jeg var ekstra usikker denne gangen, var ikke overbevist om at måten boka er strukturert på ville fungere, og usikker på om jeg vil klare å gjøre en hovedperson som var biolog troverdig. Ja stort sett. Desto gledeligere var det at boka ble så godt mottatt, og nå er belønnet med nominasjon til Nordens viktigste litteraturpris, sier Carl Frode Tiller.

Også Koritzinky nominert

Den norske nominasjonsjuryen har også nominert den mindre meritterte Roskva Koritzinsky til årets pris. Hun er nominert for sin novellesamling «Jeg har ennå ikke sett verden». - Jeg ble veldig overrasket. Det er jo en pris som, i hvert fall i Norge, tradisjonelt har gått til veldig etablerte forfattere, sier 28 år gamle Koritzinsky (28) til Aftenposten.

Tre år siden forrige norsk vinner

Nordisk råds litteraturpris er uten tvil den mest høythengende litteraturpirs i Norden. Den ble innstiftet i 1962. Den danske veteranen Kirsten Torup vant prisen i 2017. Siste norske vinner var Jon Fosse i 2015. Tidligere norske vinnere er Merethe Lindstrøm, Per Petterson, Lars Saabye Christensen, Jan Kjærstad, Øystein Lønn, Dag Solstad, Herbjørg Wassmo, Kjartan Fløgstad, Johan Borgen og Tarjei Vesaas.

Avgjøres 30. oktober

Vinneren offentliggjøres og mottar prisen på 350.000 danske kroner 30. oktober i Den Norske Opera & Ballett i Oslo i forbindelse med Nordisk råds sesjon.

Skriver på ny roman

- En ekstra fin ting med denne prisen er at det drøyer så lenge før utdeling, og man kan gå lenge og kalle seg «nominert til Nordisk råds litteraturpris», ler Carl Frode Tiller, som nå er godt i gang med sitt neste prosjekt.

- Eller rettere sagt, jeg jobber parallelt med to romanprosjekter. Så vil det vise seg hvilke av dem som etter hvert vil materialisere seg i form av en ny roman, sier Tiller.