Drømmejenta fra 70-tallet kommer til Orkanger

Tenåringene som hadde bilder av henne på gutterommet nærmer seg nå pensjonsalderen, og selv har hun allerede nådd den.

Anno 1973: Slik etablerte Suzi Quatro seg som en av popens store stjerner. 

Saken oppdateres.

Bassist og vokalist Suzi Quatro rundet i fjor 67 år, og i år legger hun kursen for Orklahallen og Oktoberrock.

I starten på 70-tallet var de store tenåringsidolene i popmusikken hentet fra glam- og glitterocken. Det var grupper som T. Rex, Slade, Sweet, Wizzard og Mud, og enkeltartister som Gary Glitter, Alvin Stardust – og for så vidt David Bowie og Elton John.

LES OGSÅ: I fjor var det en rootshelt fra 80-tallet som var attraksjonen på festivalen

Alle var britiske, alle var menn. Men så var det én som skilte seg ut. Suzi Quatro var utvilsomt kvinne, og dessuten opprinnelig amerikansk, selv om hun var en del av den britiske hitindustrien basert på låter av duoen Chinn & Chapman.

Stor stjerne midt på 70-tallet

Suzi Quatro debuterte i 1973, og de to første singlene «Can The Can» og «48 Crash» etablerte henne som stjerne. Året etter kom den enda større suksessen «Devil Gate Drive» – og sammen med de andre hitlåtene fra de første årene har de tre dannet kjernen i konsertrepertoaret hennes senere. Quatro markerte seg også med duetten «Stumblin In» med vokalist Chris Norman noen år senere.

LES OGSÅ: I 2016 var Ken Hensley fra Uriah Heep på Oktoberrock

Det hadde selvsagt vært jenter og kvinner i kommersiell pop også tidligere, men røffe Suzi Quatro hadde en annen og mer selvstendig utstråling. Hun ble en helt sentral rollemodell for amerikanske Runaways og andre jenter som kom inn i rocken via punken noen år senere.

I år blir festivalen i september

Oktoberrock har hatt tradisjon for å hente inn artister som var store på 70-tallet, er artister inspirert av den hardere delen av musikken fra den perioden. Årets festival er ikke noe unntak, selv om navnet er noe misvisende denne gangen. I år arrangeres nemlig Oktoberrock lørdag 8. september. Øvrige artister i Orklahallen blir Raga Rockers, Dance With a Stranger, Black Ingvars, Divin' Ducks og Peer Gynt.

Anno 2017: Suzi Quatro har fortsatt godt grep om bassgitaren og gamle hits. I høst blir hun hovedattraksjon på Oktoberrock. 

Anno 2017: Suzi Quatro har fortsatt godt grep om bassgitaren og gamle hits. I høst blir hun hovedattraksjon på Oktoberrock. 

En av gutta: Glamrocken var dominert av røffe gutter. Suzi Quatro skilte seg ut, men passet likevel inn. 

En av gutta: Glamrocken var dominert av røffe gutter. Suzi Quatro skilte seg ut, men passet likevel inn. 

På forsiden nå