Fiksjon, det er hva det er.

I disse dager løper en kvinnelig trener, opprinnelig fra Bærum, rundt omkring i Trondheim med snusleppe, høvelig god trønderdialekt og et fotballag fra Vestlandet på slep.

Derfor vaier RBK-flaggene fra Elgeseter bru onsdag.

Fiktiv kamp

Det handler om NRKs dramaserie «Heimebane». Og selv om kampen er oppspinn og alt er fiksjon, må omgivelsene spille på lag med historien når Varg møter RBK i tv-serien. Derfor er Trondheim, tradisjonen tro, dresset for hjemmekamp på Lerkendal i dag.

- Vi skal filme i Trondhiem hele denne uken, og så kommer vi tilbake i juni en gang for å gjøre flere opptak på Lerkendal, forteller produsent Vilje Kathrine Hagen.

Noen oppdaget kanskje Ane Dahl Torp, og andre kjente fjes fra tv-serien, under opptakene rundt om i Trondheim sentrum tirsdag.

- De fleste ute-scenene gjorde vi unna i går, så utover uken er vi mest inne på locations i Trondheim, forklarer produsenten.

Kryptisk produsent

- Kan vi regne med at lokale helter og kjentfolk fra bybildet dukker opp i disse opptakene?

- Det må dere vente med å se til sesong 2, som kommer i januar 2019, svarer Hagen med blunkesmilefjes i sms-en sin.

Det hører også med til historien at Adresseavisen har spurt om å få lage reportasje fra location i Trondheim, men produsenten slipper ikke pressen til under dette besøket. Hun ønsker ikke å avsløre sensitive deler av historien nå, sier hun.

RBK-flaggene blir mest sannsynlig hengende til over kampen førstkommende søndag.

og «Eg e Sissel Renate. Og eg e on fire» og Emma Bones tok pause fra «Heimebane» for å spille russerevy. (for abonnenter)

Her blir Helena Mikkelsen (Ane Dahl Torp) grillet av pressen når det blir kjent at hun er Vargs nye trener. Foto: NRK/Motlys