Mandag 23. april var en merkedag for HBO. Sesong 2 av det som utvilsomt er verdens største TV-serie akkurat nå (med et hederlig unntak av Game of Thrones da), er tilbake. Ikke engang blockbustere fra Hollywood kan skilte med et større forhånds-jippo og dedikerte fans enn tilhengere av denne serien.

Og Westworld sesong 2 skuffer på ingen måte. Både budsjett og perspektiv har blitt større og bedre. Og serien kaster ikke bort tid med å få opp farten. Allerede fra første minutt så imponerer Westword.

Les Adresseavisens anmeldelse av sesong 2 av «Westworld»

Hele den første sesongen ligger tilgjengelig hos HBO Nordic og vi anbefaler på det sterkeste at du setter deg ned og sluker den i sin helhet i løpet av et par-tre kvelder. For makan til intensiv og neglebitende spennende TV-serie er det lenge siden vi har blitt bortskjemte med.

Her er de øvrige nyhetene på strømmetjenestene på tampen av april måned.

HBO Nordic

Killing Eve

Sesong 1

HBO Nordic imponerer denne våren. Etter et heller slapt 2017 så kan strømmetjensten by på flere spennende serier. Og Killing Eve er så absolutt en av disse. Sandra Oh (Grey's Anatomy) spiller den hyperaktive og nevrotiske MI5-agenten Eve Polastri som er overbevist om at hun er på sporet av en internasjonal leiemorder. En besynderlig blanding av krim og humor som fungerer perfekt. Du finner også Kim Bodnia i en skurkerolle som er skreddersydd for dansken.

Billions

Sesong 3

Det har liksom ikke noe å si at vi ikke skjønner noe som helst om hva de snakker om i denne serien om finans og aksjekjøp. Så lenge Paul Giamatti og Damien Lewis er i tottene på hverandre så kunne de ha snakket om prisen på kunstgjødsel uten at det har gjort nevneverdig for spenningen. Fabelaktige skuespillere i en fabelaktig TV-serie som bare blir bedre og bedre for hver sesong.

The Handmaid's Tale

Sesong 2

Elisabeth Moss er tilbake i rollen som June Offred fra 26. april. Denne serien rasket med seg alt som fantes av priser i fjor og ikke uten grunn. Sjelden har vel en filmatisering av en «vanskelig» roman blitt gjort bedre enn her. Og vi venter i spenning på hva manusforfatterne har klart å få ut av historien nå som de har «brukt opp» Margaret Atwoods orginaltekst.

Netflix

Lost in Space

Sesong 1

Lost in Space var opprinnelig en familievennlig TV-serie fra 1965. Serien handlet om familien Robinson som forsøkte å overleve på en fremmed planet etter at skipet deres kom ut av kurs og krasjlandet.  Denne nye versjonen har har samme setting, men der orginalen var både klein og sukkersøt, så er 2018-versjonen noe helt annet. Mørk, skummel og alt annet enn det som ble vurdert som «familieunderholdning» på 1960-tallet.

Four seasons in Havana

Sesong 1

Endelig dukket da denne opp på norske Netflix nesten ett år etter at den ble gjor tilgjengelig i spanspråklige land.  Four seasons in Havana er noe så eksotisk som en miniserie fra Cuba. Detektiven Mario Condo vanderer med et sørgmodig blikk gjennom den Cubanske hovedstaden og løser mysterier. Denne er noe helt annet og anbefales på det sterkeste.

Monty Python and the Holy Grail/Monty Python's Flying Cirkus/Monty Python's Life of Brian

Hva annet er det å si enn: Spam, spam, spam. Spam, spam, spam. Spam, spam, spam. Spam, spam, spam. Spam, spam, spam. Spam, spam, spam. Spam, spam, spam, spam, spam. Spam, spam, spam. Spam, spam, spam, spam, spam. Spam, spam, spam. Spam, spam, spam, spam, spam.  SPAM!!!

The Alienist

Sesong 1

Om du ikke klarer å finne denne på Netflix så er det sannsynligvis fordi du søker etter tittelen The Alienist. I så fall så finner du den ikke for på norske Netflix så har serien av en eller annen grunn fått tittelen Psykiateren. Når det er sagt så er dette en ti episoders lang serie fra TV-kanalen TNT og tar for seg etterforskningen av en seriemorder i 1890-tallets New York.  Fabelaktig tidskoloritt.

Charité

Sesong 1

Ikke en fransk serie, tittelen til tross, men en tysk. Charité er Netflix sitt svar på HBO-serien The Knick. På Charité sykehus i Berlin i 1888 finner Ida kjærligheten og veien til drømmejobben, og får et innblikk i hvordan man kan kurere tuberkulose og difteri.

Kodachrome

Film

Ed Harris og Jason Sudekis er strålende i denne filmen som er basert på historien om den siste fotobutikken i verden som fremkalte Kodachrome-film. Morsom og rørende. Og om du klarer å holde øyet tørt når den siste scenen ruller over skjermen så har du sannsynligvis et  hjerte av stein. For makan til emosjonell avslutning har vi ikke sett siden Jack Nicholson og Shirley McLane møttes i Tid for ømhet for over 30 år siden.