Verdens mest ikoniske gitarmaker er slått konkurs etter flere års økonomisk livredding. Gibson Guitar Corp. ble grunnlagt i Kalamazoo, Michigan i 1902 og fylte i år 116 år. Grunnen til konkursbegjæringen skal være gjelden selskapet har pådratt seg etter at de i 2014 investerte 135 millioner dollar i elektronikkgitanten Phillips i Nederland, skriver CNN Money.

Selskapet fikk aldri det forventede utbyttet av sin investering og Gibson sto igjen med en gjeld på over 500 millioner dollar ved konkursbegjæringen.

Lucille: B.B. King brukte utelukkende sorte Gibson ES-345 som han døpte «Lucille».

Vil forsøke å holde gitarproduksjonen gående

I en pressemelding som gikk ut i helga opplyser Gibson at alle utenlandske foretak nå blir avviklet og at kun noen få gitarfabrikker i USA vil bli forsøkt å holde gående.

Gibson regnes som en av verdens beste gitarer, men har i motsetningen til erke-rivalen Fender ikke klart å tilby kundene konkurransedyktige priser. Der Fender nå i en årrekke har kunnet tilby kvalitetsinstrumenter over er vidt prisspekter, så har prisene på Gibson-gitarer hele tiden vært å finne øverst på prisskalaen.

Les Paul: Jimmy Page fra Led Zeppelin var en av de mange som gjorde Gibson Les Paul til en av de mest ikoniske instrumentene innen rocken.

Et ikon

Rekkene med verdensstjerner som har sverget til klassiske Gibson-modeller som Les Paul og SG er lang. Gitaristers som B.B. King, Jimmy Page, Slash, Ace Frehley og Joe Bonamassa har forrlengst sørget for at de ikoniske instrumenten har fått sitt eget kapittel i musikkhistorien.

Det er i skrivende stund uklart om hva som vil skje med den videre produksjonen av merkevaren.