Prismottakerne var Ane Dahl Torp og Axel Bøyum, som spiller henholdsvis trener Helena Mikkelsen og stortalentet Adrian Austnes i den kritikerroste fotballserien.

– Det er en fryd å jobbe sammen med dere hver eneste dag, sa den 23 år gamle Bøyum til de andre i salen som har medvirket til «Heimebane».

Axel Bøyum ble hedret for rollen som Adrian Austnes. Foto: NTB SCANPIX

Bøyum ble den yngste til å vinne prisen som beste mannlige skuespiller noensinne. Motspilleren Dahl Torp (43), som tidligere har vunnet både Amandaprisen og Folkets filmpris, er langt mer rutinert.

– Det her har vært en kjempesvær jobb, og jeg har en del jeg skal takke, sa Dahl Torp da hun mottok prisen.

Helena Mikkelsen (Ane Dahl Torp) i TV-serien «Heimebane». Foto: NRK

En rekke priser gjenstår i det TV 2-overførte programmet fra Grieghallen i Bergen. Prisen for beste realityserie gikk til «Ramm og Tørnquist redder Norge», der komikerne Morten Ramm og Einar Tørnquist reiser rundt for å hjelpe bedrifter i trøbbel.

Årets beste dokumentarserie ble det Mari Storstein-regisserte TV 2-programmet «Søsken», mens NRKs politiske portrettserie «Da vi styrte landet» ble kåret til beste nyskapning.

Deretter var det tid for kåringen av årets drama. Jubelen fra «Heimebane»-gjengen lot ikke vente på seg.

– Vi må takke hele Ulsteinvik og Hødd for at dere har latt oss invadere banen deres i flere måneder, sa produsent Vilje Kathrine Hagen.