Gullruten-trippel til «Heimebane»

NRKs «Heimebane» hanket inn prisene for beste mannlige og kvinnelige skuespiller på lørdagens Gullruten. I tillegg ble serien kåret til årets drama.

Ane Dahl Torp fikk prisen for sin tolkning av rollen som Helena Mikkelsen.  Foto: NTB SCANPIC

Saken oppdateres.

Prismottakerne var Ane Dahl Torp og Axel Bøyum, som spiller henholdsvis trener Helena Mikkelsen og stortalentet Adrian Austnes i den kritikerroste fotballserien.

– Det er en fryd å jobbe sammen med dere hver eneste dag, sa den 23 år gamle Bøyum til de andre i salen som har medvirket til «Heimebane».

Axel Bøyum ble hedret for rollen som Adrian Austnes.  Foto: NTB SCANPIX

 

LES OGSÅ: Mange føler seg litt mindre alene etter å ha sett «Heimebane

Bøyum ble den yngste til å vinne prisen som beste mannlige skuespiller noensinne. Motspilleren Dahl Torp (43), som tidligere har vunnet både Amandaprisen og Folkets filmpris, er langt mer rutinert.

– Det her har vært en kjempesvær jobb, og jeg har en del jeg skal takke, sa Dahl Torp da hun mottok prisen.

Helena Mikkelsen (Ane Dahl Torp) i TV-serien «Heimebane».  Foto: NRK

 

LES OGSÅ: Kjernen jaget bort «Heimebane»

En rekke priser gjenstår i det TV 2-overførte programmet fra Grieghallen i Bergen. Prisen for beste realityserie gikk til «Ramm og Tørnquist redder Norge», der komikerne Morten Ramm og Einar Tørnquist reiser rundt for å hjelpe bedrifter i trøbbel.

Årets beste dokumentarserie ble det Mari Storstein-regisserte TV 2-programmet «Søsken», mens NRKs politiske portrettserie «Da vi styrte landet» ble kåret til beste nyskapning.

LES OGSÅ: - «Heimebane» har nådd både fotballfansen og de som aldri har sett en fotballkamp før

Deretter var det tid for kåringen av årets drama. Jubelen fra «Heimebane»-gjengen lot ikke vente på seg.

– Vi må takke hele Ulsteinvik og Hødd for at dere har latt oss invadere banen deres i flere måneder, sa produsent Vilje Kathrine Hagen.

På forsiden nå