Trine Skei Grande malt på samme vegg som Listhaug-bilde i Bergen

I natt kom et nytt gatekunstverk opp på plassen der Sylvi Listhaug (Frp) hang. Denne gang av kulturminister Trine Skei Grande (V). Og av en annen gatekunstner.

Saken oppdateres.

Gatekunstverket av kulturminister Trine Skei Grande er kommet opp i Fosswickels gate på Nygårdshøyden i løpet av natten. Det har signaturen Trøbbel.

Kunstneren skriver på sin profil på Instagram at vedkommende la igjen et håndkolorert trykk på stedet, som den første som kom dit kunne ta med, skriver Bergens Tidende.

Dette bildet av Trine Skei Grande kom opp i løpet av natten i Bergen.  Foto: Skjemdump fra Instagram

 

Ødelagt

I morgentimene var deler av bildet på veggen allerede ødelagt. Det er revet strimler av papiret, slik at ansiktet til politikeren ikke vises.

Det var natt til 2. påskedag bildet «Making a martyr» kom opp samme sted. Det var signert AFK, og forestilte en korsfestet Sylvi Listhaug. Bildet skapte kraftige reaksjoner og ble sprayet over med spraymaling natt til 4. april. Deretter tok fire studenter bildet med seg og klarte å restaurere det ved å bruke fire flasker med neglelakkfjerner.

Gatekunstneren AFK: – Meningen var aldri å rakke ned på Listhaug

Ståle Gerhardsen om Listhaug-bildet: - Det er både lekkert og litt morbid

Penger til Kreftforeningen

De solgte senerere bildet, og ifølge TV2 var kjøperen som fikk tilslaget på 300.000 kroner, Ole Peter Duus. Han har valgt å gi det til Tore Gudmestad, faren til bloggeren og journalisten Thea Steen som døde av kreft i fjor. Gudmestad var med i budrunden, men hoppet av på 270.000 kroner.

Bildet er rammet inn og er stilt ut i Gategalleriet i Bergen. Publikum kan donere penger til Kreftforeningen.

Etter at bildet ble fjernet fra Fosswinckles gate, har det den siste tiden stått «Fuck Sylvi» på stedet, helt til bildet av kulturministeren kom opp i natt.

LES OGSÅ: Reagerer på salg av Listhaug-maleri

 
På forsiden nå