Avgjørelsen kom overraskende på NRK.

NRK forlenger ikke kontrakten med Monkberry, som har laget talkshowet «Skavlan».

– Vi synes naturlig nok at det er synd, for Skavlan har vært viktig innhold for NRK. Fredrik Skavlan har vært en av NRKs viktigste profiler i 20 år, sier eksternredaktør i NRK, Petter Wallace til NRK.no.

Skavlan har vært en del av den berømte «gullrekka» på NRK i flere år. At Fredrik går til en annen kanal, kom uventet på NRK.

– Vi ber om forståelse for at situasjonen har kommer noe uventet på oss, men vi skal brette opp ermene og sikre publikum gode seeropplevelser, også til høsten, sier Petter Wallace i NRK.

– Handler om digital satsing

NRK gikk tidlig ut og forklarte at de ville tilby flere programmer og betale mer enn i fjor, men hadde ikke mulighet til å gi samme pris som sin konkurrent TV 2.

– NRK, som en lisensfinansiert allmennkringkaster, må vise et måtehold i prissetting av innholdet vi investerer i. Det forventer våre lisensbetalere av oss. I noen tilfeller vil det bety at vi blir utkonkurrert av kommersielle aktører, sier Wallace til NRK.no.

Kanaldirektør i TV 2 Trygve Rønningen ser seg uenig i NRKs begrunnelse.

– Jeg ser dere skriver at Fredrik går til TV 2 fordi han ble for dyr. Det stemmer ikke. Dette handler om Fredriks ønske om å satse skikkelig digitalt og investere i et program som skal utvikles for fullt digitalt, og da fant vi tonen på det her i TV 2. Så dette handler ikke om å putte mer penger i lomma til Fredrik Skavlan, men å putte mer penger i et skikkelig konsept, sier Rønningen til Kampanje.com.

Fornøyd med kanalbytte

Skavlan, som vil være en del av satsingen til TV 2 Sumo fra høsten 2018, ser positivt på fremtiden til programmet.

– TV 2s offensive fokus på streaming passer godt med våre journalistiske ambisjoner. Det er en distribusjon der vi kan tilby lengre og mer dyptgående samtaler, tilrettelagt for moderne seere som er vant til å velge, sier han. I tillegg vil selvsagt en lineær versjon av Skavlan være tilgjengelig på TV 2 fredag kveld, sier Skavlan i en pressemelding fra TV 2.

Vil videreutvikle talkshowet

Både TV 2 og Skavlan forteller at det kan bli forandringer på programmet.

– Etter over tjue år kan man ikke vedta fornyelse på seminar. Vi må endre forutsetningene og risikere noe av det vi har bygget opp. Kanskje må vi også våge å bli mindre for å bli bedre, sier Skavlan videre i pressemeldingen fra TV 2.

– Vi er selvsagt stolte og ydmyke over at Fredrik nå blir en del av TV 2. Hans inntreden representerer et taktskifte for TV 2 Sumo, og vi ser store muligheter for å utvikle og utvide Skavlan-universet digitalt. I tillegg blir han jo selvsagt ønsket velkommen med åpne armer som en del av vår helgeunderholdning på TV 2. Dette gleder vi oss skikkelig til, sier Trygve Rønningen til TV 2.

SVT vil sende talkshowet «Skavlan» som vanlig på fredagskvelden, men skal satse på programmet på nettspilleren sin SVTPlay, opplyser TV 2.

NRK melder på sine nettsider at Anne Lindmo vil ta over sendeflaten til Skavlan.