Korsvikaspillet, Steinkjerfestivalen og Midsommeraften krysser fingrene:

Dritvær truer festival- og konserthelga

Regnbyger skaper usikkerhet for tre store arrangement i Trøndelag til helga. Likevel har arrangørene stor tro på godt oppmøte.

Ull, regnklær og regnponcho er gode valg hvis man skal på konsert, festival eller forestilling ute i helga, mener Meteorolog for Meteorologisk institutt, Anne Solveig Andersen. Her fra Roskilde-festivalen i 2012.   Foto: Richard Sagen

Saken oppdateres.

- Vi ber til værgudene, men for vår del ser jo dette ut som perfekt konsertvær. Ikke er det for mye vind og ikke stekende sol. Det er jo akkurat slik vi liker det, forteller daglig leder i Dora 3 Børre Johnsen.

Lørdag arrangerer de i samarbeid med Trondheim Live, Midtsommeraften med De derre og Tre Små Kinesere i anledning bandenes 25- og 30 årsjubileum. Været ser ikke ut til å bekymre han.

Begrensninger i Borggården

- Det er begrensninger på hva vi kan sette opp av telt og utstyr i Borggården, og derfor har vi ikke mulighet til å skjerme publikum for eventuelt dårlig vær.

LES OGSÅ: Festivalsommeren: Langtidsvarsel

Johnsen legger til at artistene og utstyret deres er godt beskyttet under en av Trondheims største scener.

- Vi trøndere er vant til å kle oss, og jeg tror nok ikke dette kommer til å påvirke konserten på noe vis, legger Johnsen til.

Grått og vått

Meteorolog for Meteorologisk institutt, Anne Solveig Andersen, forteller at været ikke ser veldig lovende ut for konsert- og festivalarrangementene.

LES OGSÅ: Den trønderske festivalsommeren har aldri vært bedre

- Det er meldt grått og vått både torsdag og fredag. Vinden dreier nordvest noe som kan gjøre at det blåser en del. Fredag er nok den verste dagen værmessig. Da vil det nok ikke bli mer enn åtte til ti grader i Trøndelag.

  Foto: Skjermdump yr.no

 

Men lørdag ser det ut til at det kan bli oppholdsvær.

- Man slipper ikke helt unna regnbygene på da heller, men det vil bli litt lettere og temperaturene vil gradvis gå litt opp, legger Andersen til.

Steinkjerfestivalen ruster opp

På Steinkjerfestivalen i helga har de tatt enkelte forholdsregler for været. Festivalsjef Stig Ørnvall er ikke veldig bekymret.

- Været er dessverre det eneste vi ikke kan gjøre noe med. Men dette har alltid vært en festival som folk må kle seg etter. Vi rigger til festival som tidligere, og håper folk kommer likevel.

LES OGSÅ: Veronica Maggio til Steinkjerfestivalen

Festivalen har flere scener. Enkelte av dem har telt hvor publikum kan stå under tak.

Billettene er ennå ikke utsolgt. Men Ørnvall tror at trønderne kommer til å kjøpe de siste billettene, selv om at været er litt ruskete.

- Til nå ligger vi på samme antall solgte billetter som i fjor, og da ble det utsolgt før konsertstart. Jeg stor tro på at det vil skje igjen i år.

- Ikke optimalt festivalvær

Siden et nedbørsområde skal passere Trøndelag, kan regnbygene komme uforberedt, ifølge meteorolog Andersen.

  Foto: Skjermdump yr.no

 

- Dette er nok ikke det optimale festivalværet, men det er et håp om at regnbygene har passert før lørdag kveld, fortsetter hun.

LES OGSÅ: Konsertsommeren i Trøndelag - fra mai til august

Hun anbefaler alle å følge med på værmeldingene jevnlig, slik at de ikke får en overraskelse.

- Det er veldig lurt å tenke på hva man har på seg de kommende dagene. Regnklær og ull er nok det smarteste alternativet, selv på festival, mener Andersen.

Funker best i ruskevær

Torsdag kveld har friluftsteateret Korsvikaspillet premiere. Været har også vært et hett samtaleemne der.

- Vi kan dessverre ikke skjerme for tribunene uten å ødelegge for sikten. Derfor er det utrolig lite vi kan gjøre. Vi deler ut regnponcho og pledd i tilfelle noen ikke har kledd seg riktig, forteller styreleder i Korsvikaspillet, Elin Taagvold.

Hun legger til at de også ved tidligere anledninger har hatt en del dårlig vær, og hun har erfart at publikum kommer likevel.

LES OGSÅ: Elleve tips til spelsommeren

- Et år hadde vi oppholds helt til slagscenen, noe som gjorde det ekstra spennende for dramaturgien. Det er nesten så vi håper på litt ruskevær, for med sol kan det fort bli litt for muntert, sier Taagvold.

Nesten utsolgt

Korsvikaspillet har fem forestillinger i helga. Taagvold legger til at premieren torsdag kveld nesten var utsolgt da Adresseavisen ringte torsdag ettermiddag.

- Vi har lagt merke til at mange kjøper billetter ved inngangen, så jeg har et håp om at enkelte trosser de dårlige værmeldingene og kommer likevel, legger Taagvold til.

LES OGSÅ: Åge Aleksandersen falt av scenen under konsert

På forsiden nå