Fransk blikk på Trondheim og Trollstigen

- Jeg ble umiddelbart begeistret for denne lille byen, sier fotograf Laurent Dequick.

I front: Kjent og kjær fasade i bybildet i Trondheim. Baklandet Skydsstation en oktoberkveld i 2017. 

Saken oppdateres.

Den prisbelønte franske fotografen er aktuell med en serie nye trondheimsbilder på galleriet YellowKorner i Trondheim.

Dequick har bakgrunn som arkitekt og er opptatt av bygninger og det urbane livet.

– Det var etter en tur til Stockholm at jeg ønsket å oppdage mer av Skandinavia. Mitt første besøk til Norge var Trondheim. Jeg ble umiddelbart begeistret for denne lille byen på fjordens kant. Selvfølgelig er bryggene langs Nidelva et av de viktigste stedene i byen. Men jeg likte virkelig Bakklandet og trehusene, og tilbrakte mye tid der, skriver Dequick i en e-post til Adresseavisen.

Turistattraksjon: Trollstigvegen er en del av fylkesveg 63 i Rauma kommune i Møre og Romsdal. Veien forbinder Valldal på Sunnmøre med Åndalsnes og Romsdalen. 

LES OGSÅ: Tror Otto Nielsen ville ha blitt pinlig berørt

Han har også fotografert Trollstigen, Oslo og Lofoten og kommer tilbake til Norge til høsten. Elin D. Andersen ved YellowKorner i Trondheim forteller at Dequicks fotografier fra blant annet en bakgård i Hong Kong har blitt en favoritt blant galleriets kunder. I fjor tok fotografen selv kontakt og ytret ønsket om å komme til Trondheim. Han dro rundt i byen i fire dager i oktober og fotograferte en rekke trondheimsmotiver.

Trondheimsfasade: Nedre Bakklandet var et av bomiljøene som sjarmerte den franske fotografen på trondheimsvisitt. 

LES OGSÅ: Å reiseliv du slætte tid

– Det er jo tatt en del trondheimsbilder de siste årene, og flere har fått priser for det. Hva mener du er det unike med disse bildene?

– Dynamikk, lys og farge. En fotograf som møter Trondheim, og ikke minst Norge, for første gang, har ofte et litt annet perspektiv. Dequick er utdannet arkitekt og er nøye med hvilke elementer som fanges opp. Han liker å leke med lag og dobbelteksponering for å få frem dynamikk og «livet» i bygninger og by, som for eksempel med fotografiene han har tatt av bryggerekka. Han kan ofte fotografere samme bygg over flere timer. Det er ikke bare mennesker som skaper liv, også konstruksjoner er en viktig og vibrerende del av bylivet, mener Andersen.

Bryggerekka: Et populært fotoobjekt i Trondheim, her i en annerledes vri. 

LES OGSÅ: Se hvordan Bakklandet har forandret seg

YellowKorner åpnet 24. august i fjor i Trondheim, som en del av et verdensomspennende gallerinettverk under samme navn. Konseptet er salg av fotokunst fra over 300 fotografer fra hele verden. Fotografiene er nummerert og trykkes i et begrenset opplag. Det er nå til sammen 80 gallerier rundt om i verden, blant annet i Hong Kong, Mexico City, New York, St. Petersburg og München.

LES OGSÅ: Kunsten å bo med foto

På forsiden nå