Astrid S fikk hjelp av fansen til å skrive ny låt

Artisten spurte følgerne på Twitter og Instagram om hjelp til sangtekst. Til slutt fikk hun inn over 5000 bidrag.

Fikk hjelp: - Det var faktisk deres idé å bli blandet inn i det å lage en sang, forteller Astrid Smeplass i en video på sin Youtube-kanal. 

Saken oppdateres.

Fredag 29. juni publiserte Astrid Smeplass ny sang med tilhørende musikkvideo på Youtube-kanalen sin. Låten fikk navnet «Relevant», og er et resultat av tusenvis innsendte tekstbidrag fra fans over hele verden. Hun la også ut en video hvor hun forklarer selve prosessen bak det å lage sangen.

Kunne ikke henge opp alle

- For en uke siden spurte jeg vennene mine på Twitter og Instagram om de ville hjelpe meg med å skrive en sang, forteller hun i videoen.

Noen skrev forslag til tekst rett inn i kommentarfeltet, mens andre sendte bilder med sitt tekstbidrag. I videoen sier Smeplass at hun printet ut alle bidragene, og viser til flere vegger dekket av innsendte forslag.

- Jeg kunne ikke henge opp alle, fordi det var over 5000 direktemeldinger som kom inn, sier hun fra studioet i Stockholm.

LES OGSÅ: - Jeg er nesten glad mamma og pappa ikke ser meg slik

Se musikkvideoen til sangsamarbeidet i videoen ovenfor. Filmen er hentet fra Astrid S' Youtube-kanal. Se lenger ned i saken for video hvor artisten forklarer hvordan hun gikk frem for å plukke ut sitater til sangen.

Mye å sette sammen

Artisten forklarer at hun vanligvis ikke arbeider på denne måten når hun skal lage nye sanger. I videoen sier hun at hun vanligvis starter med akkorder eller en melodi, og at teksten blir laget etterpå.

- Jeg aner ikke hvordan jeg skal samle alle disse ideene til én sang, men la oss prøve, sier hun i forklaringsvideoen.

Hun begynner med å finne tekster eller sitater som hun liker, for så å samle dem i en mappe. Deretter ser hun gjennom dem og prøver å sette dem sammen. Problemet er bare at de ulike tekstene må rime med hverandre. Det ser imidlertid ut som at den biten ordnet seg til slutt.

LES OGSÅ: Stor sommersuksess i grått vær

I denne videoen viser artisten hvordan hun gikk fram da hun valgte ut sitater til sangen. Filmen er hentet fra Astrid S' Youtube-kanal.

Fra sitat til sang

I den ene videoen tar hun fansen og følgerne med på reisen fra sitat til sang. Hun finner frem eksempler på tekst som er sendt inn, og diskuterer hvordan hun kan bruke det.

- En følger sendte meg dette: «I'm only relevant when you've got no one else». For meg er det den verste følelsen når noen er din prioritet, men du er ikke deres. Jeg tenker at tittelen på sangen kanskje kan være «Relevant».

Og dermed ble sangtittelen til.

- Jeg liker ordet «personal», så jeg tror at det skal være et av de første ordene i sangen. Hører jeg selv noen synge det, blir jeg automatisk dratt inn i sangen fordi jeg lurer på om artisten gå inn på det mer personlige.

Avslutningsvis sier Smeplass at hun er veldig fornøyd med det endelige resultatet.

- Det var faktisk deres idé å bli blandet inn i det å lage en sang. Det er fint å vise dere hvordan en sang er skrevet, i hvert fall fra mitt perspektiv og hvordan jeg gjør det.

Låten «Relevant» skal ikke gis ut offisielt, men ligger som en musikkvideo på Astrids Youtube-kanal.

På forsiden nå