Festsommer på Festningen

VM-sluttspill og «Mamma Mia» på storskjerm, rekeaften, VG-lista, 90-talls fest og ny festival med Kygo er noen av ingrediensene.

VM-feber på Festningen: Nå skal samme område brukes til mer enn VM-kamper. Først ut er utekino og rekefest. 

Saken oppdateres.

I juni rigget arrangøren Fotballfeber opp 4000 sitteplasser og storskjerm på festningen for å vise fotball VM fra Russland. Nå utnytter de anlegget til alternative aktiviteter på VMs pausedager. Først ut er utekinovisning av suksessfilmen «Mamma Mia».

- Når vi først er på plass, ønsker vi å være på tilbudssiden. Oppfølgeren kommer snart på kino, og vi mener det er på tide å friske opp minnet fra den første filmen, forteller Endre Forbord i Fotballfeber.

LES OGSÅ: En fin dag for utendørs tv-fotball

- Tror det blir ganske fullt

Arrangementet er gratis med fri aldersgrense.

- Det er stor interesse for arrangementet på nettsiden vår. Vi har fått mange tilbakemeldinger, i tillegg til en del bordreservasjoner, sier han.

Ti år siden: Filmen «Mamma Mia» kom i 2008. I sommer kommer oppfølgeren på kino. 

 

På akkurat dette arrangementet tillater de også at folk kan ta med seg egne stoler på gressletten bak for å se film på den 60 kvadratmeter store skjermen.

- Det er ikke hver dag det er utekino i Trondheim, så det er gøy at folk vil få det med seg.

LES OGSÅ: Astrid S fikk hjelp av fansen til å skrive ny låt

500 kilo gratis reker

Søndag 8. juli er det også kampfri dag i VM. Da arrangerer Fotballfeber rekeaften på området.

- Vi deler rett og slett ut 500 kilo gratis reker. Vi jobber med å få til underholdning også, sier Forbord.

På rekeaften vil det være førstemann til mølla som gjelder.

- Vi satser på godvær, men blir det ikke det, så har vi regnponchoer også.

Arrangør: - Logistikken og infrastrukturen er perfekt for å ha store arrangementer. Trondheim er en by i vekst og det å øke kulturtilbud utendørs bør være naturlig i takt med utviklingen, sier Endre Forbord i Fotballfeber. 

 

Måketrøbbel

Forbord forteller at de har fått klager på måkene som tar seg til rette på festivalområdet.

- Måkene blir veldig aggressive. Vi prøver å være gode på avfallshåndtering, og vil minimere muligheten for at de skaffer seg mat. Vi kommer til å passe på dette spesielt på rekeaften.

Arrangøren har kjøpt inn ekstra fugleskremsler og gjør flere tiltak for å holde måkene unna.

Festningen som festivalområde

I 2014 vedtok flertallet av Trondheim-politikerne at Festningen i en toårsperiode skulle prøves ut som konsertarena for maks fem konserter årlig. Men for å få lov måtte det tas lydmålinger, og konsertene skulle gjennomføres med særskilte støybegrensninger, spesielt grunnet beboerne på Bakklandets menighets omsorgssenter.

- Vi må ta hensyn til naboene i området rundt, og har støymåling under alle arrangementer, bekrefter festningsforvalter på Kristiansten festning, Johnny Gylland.

LES OGSÅ: Krever volumkontroll på Kygo-konserten på Festningen

LES OGSÅ: Full fest på Torget til tross for regnvær

Etter Fotballfeber står blant annet Flashback Summer Festival (12. juli), VG-lista (18. juli) og festivalen Festningen (31. august-1. september) – hvor Kygo er et av navnene – for tur i samme område.

VG-lista: På Torget i fjor var det rundt 10 000 publikummere. I år holdes arrangementet på festningen på grunn av graving på Torget. 

 

- Det virker som det er veldig godt mottatt foreløpig. Vi vil jo gjerne at festningen skal brukes til mest mulig, sier Gylland og forteller at de kan ta imot opptil 14 000 publikummere på området.

Musikkfestivalen Festningen blir det største arrangementet i sommer, med opptil 10 000 publikummere.

Festival: Den svenske gruppa Rednex opptrer på Flashback Summer Festival. 

 
På forsiden nå