Trondheimsrestaurant i godt selskap

Det amerikanske magasinet Wine Spectator mener restauranten er en god destinasjon for seriøse vinelskere.

Daglig leder på To rom og Kjøkken, Roar Hildonen, sier utmerkelsen er en fjær i hatten for restauranten og dens ansatte.   Foto: Mariann Dybdahl

Saken oppdateres.

To rom og Kjøkken har vunnet prisen «Best of Award of Excellence» for sitt vinutvalg. Prisen ble utdelt av Wine Spectator, et amerikansk nettsted og magasin som spesialiserer seg på vin.

LES OGSÅ: Kan gentester fortelle deg hva slags vin du bør drikke?

«Et møysommelig arbeid»

Wine Spectator skriver på sine hjemmesider at prisen går til restauranter som har et godt og bredt utvalg vin, gjerne mer enn 350 typer. Roar Hildonen, eier og daglig leder av To rom og Kjøkken, forteller at de har brukt mange år på å bygge opp den vinkjelleren de nå har.

– Vi begynte med 150 forskjellige vintyper for 13 år siden. I dag har vi litt over 600. Det har vært et møysommelig arbeid.

Restauranter må selv melde seg på konkurransen og sende inn vinliste og meny, blant annet. Det er tre ulike kategorier, hvor To rom og Kjøkken fikk pris i den nest beste. Det er kun 90 restauranter i verden som fikk pris i den beste klassen.

LES OGSÅ: Trendmat inntar Trondheim

Det er 1250 andre restauranter i hele verden som har fått den samme utmerkelsen som To rom og Kjøkken nå har fått. Hildonen mener det er flere grunner til at restauranten vant.

– Det er en sammensetning av vin fra ulike distrikter, årganger, priser og selvsagt restauranten i sin helhet, sier han. – Også er vi den eneste restauranten over Dovre som har fått en slik utmerkelse, det er moro!

En fjær i hatten

Wine Spectator anmelder rundt 9000 vin i året og lager årlig en topp 100-liste, med de beste og mest eksklusive vinene i verden. De publiserer også et magasin om vin 15 ganger i året. Hildonen sier prisen er en fjær i hatten for restauranten og alle de ansatte.

Wine Spectator skriver på sine hjemmesider at To rom og Kjøkken er særlig gode på vin fra Frankrike, Italia og Tyskland. De rangerer prisen på vin som gjennomsnittlig og prisen på mat som dyr, med omtrent 500 kroner for et toretters måltid.

– Kombinasjonen mat og vin er viktig, det holder ikke med bare god mat. Vi har fått flere hyggelige hilsninger fra vininteresserte som følger med. Det er mange vininteresserte, inkludert meg selv, som synes det er artig å besøke restaurantene som vinner i de ulike kategoriene, sier Hildonen.

To rom og Kjøkken er lukket for sommeren, men åpner igjen 23. juli.

LES OGSÅ: Denne isen er mest populær i Trondheim

På forsiden nå