Gorillaz-rapper falt fra scenen og havnet på sykehus

Den amerikanske rapperen Del the Funkee Homosapien er fortsatt innlagt på sykehus etter å ha falt fra scenen under Roskilde-festivalen.

Avbrøt konsert: Til tross for uhellet, fikk Gorillaz-konserten på Roskilde gode anmeldelser i danske medier.  Foto: Erling Brodersen, AP

Saken oppdateres.

Teren Delvon Jones, som er hans egentlige navn, pådro seg sju ribbeinsbrudd, en punktert lunge og sår på den andre lungen i det uheldige fallet sent lørdag.

Fortsatt på sykehus

Det forteller Gorillaz-vokalist Damon Albarn til radiostasjonen Beats 1, ifølge musikkmediet Pitchfork.

– Han er fortsatt på sykehus i Roskilde, men han kommer til å greie seg, sier Albarn.

Uhellet skjedde kort tid etter at bandet hadde begynt å spille sitt siste nummer, hiten «Clint Eastwood». Gorillaz spilte videre en kort stund, før Albarn avbrøt det som for øvrig også etter planen skulle være avslutningskonserten på årets Roskilde-festival.

Maks uheldig

Albarn sier Jones har vært maksimalt uheldig.

– Det var bare et fall fra en scene. Det har jeg prøvd mange ganger fra scener som er mye høyere. Jeg har vært så heldig, sier han.

– Da han falt ned kikket jeg på ham og tenkte «kom deg opp, 80.000 mennesker ser på og vi må gjøre konserten ferdig». Jeg trodde det gikk bra med ham, men det gjorde det virkelig ikke, sier Albarn.

Tross uhellet fikk Gorillaz-konserten bra anmeldelser i danske aviser. Både Ekstra Bladet og Politiken ga dem terningkast fire, mens Soundvenue kalte konserten «legendarisk» og ga terningkast seks.

På forsiden nå