I løpet av sommeren arrangeres det store og små festivaler rundt omkring i hele Norge, og konkurransen er stor for å klare og overleve i festivaljungelen.

Heim festival i Hasselvika og Parkliv i Orkanger er begge nyoppstartede festivaler denne sommeren, og begge ble arrangert samtidig forrige helg. Likevel er begge arrangørene fornøyd med billettsalget og hvordan den første runden gikk.

Besøkende langveisfra

Initiativtakeren bak Heim festival er Eirik Brevik, som inviterte folk hjem til gårdstunet på Brevika Gård i Hasselvika. Konseptet hans er at folk skal få en intim og hyggelig «velkommen heim»-følelse når de kommer til festivalen. Etter første festivalhelg er han godt fornøyd med deltagelsen, og har fått mye skryt og positive tilbakemeldinger fra lokalbefolkningen og publikum.

– Jeg har fått mye støtte fra folk i området, og flere kom langveisfra for å oppleve Heim festivalen. Det er selvfølgelig veldig gøy.

I løpet av de tre festivaldagene kom det cirka 550 festivalere per dag, noe som tilsvarer 150 flere enn innbyggertallet i Hasselvika.

– Jeg er godt fornøyd, og gleder meg til neste års festival. Vi kommer nok til å utvide aktivitetstilbudet på festivalen, men Heim kommer alltid til å være lite og intimt.

Brevik har ikke rukket å se på inntektstallene etter helga, men sier han er mest opptatt av festivalopplevelsen, og hvordan publikum har mottatt festivalen i første omgang.

Nesten 3500 publikummere

Parkliv er en ny todagers festival som er en utvidet versjon av Strandafestivalen i Orkanger. Arrangørene Thomas Løseth og Daniel Mandal er veldig fornøyd med publikumstallet, og solgte til sammen 3500 billetter begge dagene.

– Vi hadde et tak på 2500 festivalere per dag, og vi fikk nesten solgt ut lørdagen, med 2000 billetter, og cirka 1300 solgte billetter på fredag, sier Løseth.

Han forteller at det økonomisk har gått fint, og at de nå jobber med å finne artister som kan ligge på samme nivå som på årets festival, der DumDum Boys og Madcon var headlinere.