Festivaler over hele landet melder om storstilt billettsvindel

Store festivaler har fått hundretalls meldinger om bedragerier og svindelforsøk. Mange med falske billetter blir stående utenfor festivalgjerdene.

Neste uke er det klart for Øyafestivalen i Oslo. Dette bildet er fra en tidligere årgang av festivalen.  

Saken oppdateres.

NRK har vært i kontakt med Øyafestivalen, Trevarefest, Palmesus og Vinjerock, som alle melder om at de har opplevd mye svindel i sommer.

– Vi fikk hvert fall 50 henvendelser om svindel. Halvparten av disse er blitt svindlet, mens resten melder fra om det, sier salgssjef for Vinjerock Carl Frithjof Tidemand-Johannessen.

Neste uke starter Øyafestivalen i Oslo. PR-sjef og koordinator Jonas Prangerød forteller at de opplever at mellom 100 og 200 billetter blir forfalsket årlig.

– Allerede tidlig i sommer fikk vi en god mengde henvendelser. Jeg reagerte på at sommeren begynte med såpass mange, og jeg har sett mye av det i sosiale medier, sier Prangerød.

Avdelingsleder og førstestatsadvokat Anna Haugmoen Mo i Økokrim forteller at pengene man bruker på falske billetter, som oftest vil være tapt selv om hendelsen anmeldes.

– Vi fører ingen statistikk på det, men nå på sommeren ser vi en oppblomstring innen billettsvindling, sier hun til NRK.

Tidligere i sommer skrev flere medier om en 23 år gammel mann fra Sandnes som ble etterforsket for salg av titalls festivalpass som han ikke eide, til Palmesus-festivalen i Kristiansand.

På forsiden nå