«Idol»:

«Idol» på trondheimsbesøk i kveld

John Lee Hooker, Jason Isbell, Tom Odell og Highasakite er noen av artistene som blir tolket av trønderske stemmer i kveldens program.

Dommerpanelet: Silje Larsen Borgan på plass på Lerkendal i Trondheim i vår med kollegene Tshawe Baqwa og Gunnar Greve.  Foto: Ida Vie/TV 2

Saken oppdateres.

Fredag kveld sender TV2 fjerde episode i den tiende sesongen av Idol, nå med Katarina Flatland som programleder. Dommerpanelet består av Madcons Tshawe Baqwa og artistmanagerne Gunnar Greve og Silje Larsen Borgan.

TV2 arrangerte «Idol»-audition i Trondheim søndag 22. og mandag 23. april i år, på Scandic Lerkendal. Rundt 200 deltakere stilte opp.

– Det var en magisk helg! Der dukket det opp høy kvalitet i flere forskjellige sjangere, og tydelige personligheter man blir nysgjerrig på. Et par av årets absolutte favoritter for min del var på audition i Trondheim, sier Silje Larsen Borgan i en e-post til Adresseavisen.

Tv-kanalen hadde også tilsvarende audition-runder i Bergen og Oslo.

LES OGSÅ: Stått i Idol-kø siden klokka 06: - Du må eie det du gjør og vise at du har attitude!

Fra Hooker til «Heal»

Forrige helgs program viste også klipp fra trondheimsbesøket, hvor blant annet Mats André Lauten fra Namsos var en av dem som gikk videre. I kveld vises opptak fra både Bergen og Trondheim.

Øystein Hegvik fremfører Tom Odells «Heal». 

Blant de trønderske deltagerne i kveldens program var Øystein Hegvik (17) fra Brekstad. Han fremførte Tom Odell-låten «Heal».

Kristian Raanes fremfører Jason Isbells «Tupelo». 

 

Kristian Raanes (21) fra Orkdal er bosatt i Trondheim og tolket americanastjernen Jason Isbells «Tupelo». Ifølge TV2s pressemelding ble han «funnet» av programleder Flatland etter tips.

Arnt Hegvik fremfører «Boom Boom Boom» av John Lee Hooker. 

 

Arnt Heggvik (24) fra Kvål dykker enda dypere i populærmusikkhistorien og fremførte klassikeren «Boom Boom» av blueslegenden John Lee Hooker.

Øyvind Weiseth fremfører Highasakites «Samurai Swords». 

 

Kveldens program åpney med Øyvind Weiseth (25) fra Halsa på Nordmøre, også han bosatt i Trondheim. Weiseth brynet seg på Highasakites «Samurai Swords» på audition.

Alle disse fire deltakeren gikk videre til bootcamp i Oslo der de skal gjennom gå nye runder om plasser videre i programmet.

LES OGSÅ: Det gode livet etter Highasakite-bruddet

Dommerens valg

Silje Larsen Borgan sier at hun ser etter sangere som vekker følelser hos henne som lytter, folk hun får lyst til å vite mer om og høre mer på.

– Det kan for eksempel være en karakteristisk stemme, et fascinerende vesen, en utrolig formidlingsevne... eller kombinasjonen av de tre, sier hun i en e-post til Adresseavisen.

Silje Larsen Borgan  Foto: Øyvind Ganesh Eknes/TV2

 

Er det noen spesielle sjangre innen musikk som går igjen mer enn andre av det deltagerne fremfører?

– Det har vært variert, men låtene som fremføres tilhører stort sett pop, urban og noe rock. De aller fleste velger låter som har vært populære for lenge siden, eller er det akkurat nå. Men vi har også fått smale og utypiske låtvalg innimellom, sier Borgan.

Bootcamp

De om lag 120 som går videre fra de innledende rundene går videre til en såkalt bootcamp i Oslo hvor de må gjennom flere runder for å komme videre i sangkonkurransen. Disse opptaktene ble gjort i Oslo 14. – 17. juni i år.

Siste auditionprogram går 14. september, mens første bootcamp-program vises 19. september. «Idol» går onsdager og fredager til første livesending sendes fredag 5. oktober.

Her kan du høre deg opp på originalfremføringene av noen av kveldens «Idol»-låter:

Jason Isbell, «Tupelo» (2017):

Tom Odell, «Heal» (2013):

 

Highasakite, «Samurai Swords» (2016):

 

John Lee Hooker, «Boom Boom» (1962):

 
På forsiden nå