Åkesson returnerer til Skavlan etter klagestorm

Skavlan fikk massiv kritikk etter intervjuet av Jimmie Åkesson for tre år siden. Nå gjester Sverigedemokraternas leder igjen programmet, som nå sendes på TV 2.

Jimmie Åkesson og samboer og partikollega Louise Erixon hos Fredrik Skavlan.  Foto: NTB SCANPIX

Saken oppdateres.

Åkesson var sykemeldt da han sist satt i den karakteristiske, svarte skinnstolen i Skavlan-studioet.

I etterkant av tv-intervjuet i mars 2015 mottok Kringkastingsrådet rekordmange klager. Totalt 3.800 personer reagerte på Fredrik Skavlans oppførsel under intervjuet. Mange mente at talkshow-verten behandlet partilederen med manglende respekt.

– Flere mener at Skavlan tråkket på en mann som ligger nede, og at han ikke tok innover seg at Åkesson fortsatt var sykmeldt, uttalte sekretær Eirik Berg-Hansen i Kringkastingsrådet til Aftenposten.

Flere reagerte på at Åkesson ikke fikk snakke ut, og ble avbrutt flere ganger. I etterkant av intervjuet nektet Skavlan å beklage egen oppførsel under intervjuet. Han slapp imidlertid kritisk uttalelse fra Kringkastingsrådet.

LES OGSÅ: Löfven med første frieri over blokkgrensen

Tidligere i sommer meldte Skavlan overgang til TV 2 etter 20 år på NRK-skjermen. Når Skavlan har premiere på TV 2 fredag gjester igjen Jimmie Åkesson programmet. Denne gangen sammen med samboeren Louise Erixon.

Nyhetsredaktør i TV 2, Karianne Solbrække, var til stede under gårsdagens innspilling av programmet. Hun er forberedt på at det igjen kan komme reaksjoner.

LES OGSÅ: OL-følelsen daler ut over i «OL-kveld» og jeg får følelsen av å være med på et dårlig nachspiel

– Det er vanskelig for meg å forutsi hva norske seere vil tenke om dette intervjuet, men jeg vil anta at det kommer forskjellige typer reaksjoner. Vi er forberedt på å ta imot disse reaksjonene. Folk må bare ta kontakt med oss, helst skriftlig, om det er noe de reagerer på, sier hun til Medier24.

På forsiden nå