Dirigerte seg til seier i Olavshallen

Yuwon Kim ble torsdag 160 000 kroner og fremtidige dirigentoppdrag rikere etter å ha dirigert seg til seier i internasjonal musikkpris i Olavshallen i Trondheim

Sør-koreanske Yuwon Kim vant Prinsesse Astrids Internasjonale Musikkpris torsdag.  Foto: Terje Svaan

Saken oppdateres.

Den 30-årige sør-koreanske dirigenten vant torsdag kveld finalen i Prinsesse Astrid Internasjonale Musikkpris for unge dirigenter. Prisen er på 160 000 norske kroner, og vinneren får i tillegg dirigentoppdrag med Trondheim Symfoniorkester.

På de neste plassene fulgte Simon Proust og Nils Erik Måseidvåg, som ble belønnet med henholdsvis 50 000 og 25 000 kroner.

Prinsesse Astrid Musikkpris har pågått i Olavshallen i Trondheim siden mandag 10. september. Tolv unge dirigenter fra hele verden kjempet om prisen.

Musikkprisen, som alternerer med Dronning Sonjas internasjonale musikkonkurranse, har vært arrangert siden 1953, og har de siste årene gått på omgang mellom dirigenter og fiolinister. I år var det dirigentenes tur. Totalt 340 unge dirigenter fra hele verden søkte om å få delta.

I finalen stod det mellom norske Nils Erik Måseidvåg, franske Simon Proust og sør-koreanske Yuwon Kim, hvor sør-koreaneren stakk av med seieren.

Kim startet sine dirigentstudier ved Seoul National University i 2007, og tok diplomeksamen i 2011. Siden har hun dirigert ved en rekke orkestre i Europa.

Tolv kandidater ble plukket ut av juryen til å delta i Trondheim. Juryen ble ledet av mangeårig sjefsdirigent i Trondheim Symfoniorkester Eivind Aadland.

Det er 18. gang konkurransen arrangeres.

På forsiden nå