- En hel utgave om seg selv er jo veldig fint, men kanskje litt mye

Ukeadressa har viet hele helgas utgave til snart 90 år gamle Håkon Bleken. På fredag signerte han 90 utgaver som blir gitt ut til tilfeldige lesere på lørdag. Kanskje er det deg?

Håkon Bleken er på trykkeriet på Heimdal for å trykke 90 eksemplarer av Ukeadressa i anledning hans 90-årsdag.

Saken oppdateres.

- Det er jo veldig fint å få en hel utgave av Ukeadressa om seg selv, men kanskje litt vel mye? Har dere aldri gjort det til noen andre, altså, spør Håkon Bleken mens han signerer det første av 90 eksemplarer av helgas Ukeadressa.

Det er fredag formiddag, og Adresseavisens trykkeri på Heimdal er nettopp ferdig med trykkingen av helgas magasiner.

LES OGSÅ: Fortsatt har Bleken bilder å male

Et spesialnummer i sin helhet viet Trondheims-kunstneren Håkon Bleken.

- Jeg kommer til å bli berømt etter å ha signert alle disse utgavene, det blir kanskje gjennombruddet mitt. Det er jo akkurat som Pushwagner, ler Bleken.

Til og med tegneserie

Håkon Bleken anslår at han gjennom årene har begått rundt 8000 bilder.

Han er godt vant til å skrive navnet sitt.

LES OGSÅ: ÅRETS TRØNDER 2018 - KANDIDAT 1: Ingen blek utgave

- Da jeg ga bort bilder til Frelsesarmeen, signerte jeg hele 250 stykker. Jeg tror nok det skal gå fint med 90 aviser. Det er jo alltid like morsomt å signere noe man er fornøyd med.

Og fornøyd ble han. Portrett, hovedreportasje med bilder av verkene, kjøkkenveien hvor han var gjest, og en tegneserie fra da han var elleve år gammel. Det han var mest usikker på, var kvalitetene på bildene.

- Det må da være morsomt for folk å få en signert avis. Jeg kan ikke skjønne annet enn det, humrer Bleken.

90 år og store planer

- Ganske morsom utgave da og skikkelig fint oppsett. Portrettet tror jeg nok er det beste som er tatt av meg, fortsetter Bleken mens han blar gjennom magasinet.

For 9. januar fyller kunstneren 90 år. Og derfor signerte han 90 utgaver som legges inn i helt tilfeldige lørdagsaviser. Pass på før du bærer ut papirsøppelet. Kanskje har du fått en signert utgave av Ukeadressa?

LES OGSÅ: Se alle videointervjuene med Årets trønder-kandidatene her

Bleken lar seg ikke stoppe av alderen. Nylig åpnet han en utstilling på Henie Onstad Kunstsenter i anledning bursdagen, og allerede på nyåret har han planlagt flere andre utstillinger. «Do Not Go Gentle» har fått gode anmeldelser. I mars flytter utstillingen til Trondheim Kunstmuseum.

I 2018 fikk Håkon Bleken Trondheim kommunes hederspris, og han er nominert til Adresseavisens og NRKs kåring av Årets trønder som offentliggjøres 4. januar.

90 signerte utgaver blir tilfeldig lagt inn i aviser som sendes ut til leserne lørdag formiddag. Kanskje er du én av de heldige som får en unik Ukeadressa-utgave. 

90 signerte utgaver blir tilfeldig lagt inn i aviser som sendes ut til leserne lørdag formiddag. Kanskje er du én av de heldige som får en unik Ukeadressa-utgave. 

Å få en hel utgave som handler kun om seg selv mente Håkon Bleken var veldig morsomt, men kanskje litt for mye. 

Å få en hel utgave som handler kun om seg selv mente Håkon Bleken var veldig morsomt, men kanskje litt for mye. 

På forsiden nå