- Jeg føler ikke at jeg kjenner så veldig mange

Årets nyttårskonsert i Olavshallen har gått av staben, og ble innviet med mingling for spesielt inviterte. Med bobler i glasset, fingermat og gallakjoler fikk flere kjente trønderske fjes et smil om munnen.
Morten Hegseth Riiber og mannen Anders Riiber sammen med bobler i glasset. Han har vært i juryen som har valgt nominerte til Årets trønder.   (Foto: Terje Svaan)

Morten Hegseth Riiber og mannen Anders Riiber sammen med bobler i glasset. Han har vært i juryen som har valgt nominerte til Årets trønder.   Foto: Terje Svaan

Mia Landsem og pappa Geir Ahlquist sammen på Nyttårskonserten. Mamma var også med.   (Foto: Terje Svaan)

Mia Landsem og pappa Geir Ahlquist sammen på Nyttårskonserten. Mamma var også med.   Foto: Terje Svaan

Odd Reitan og Hilde Undlien Reitan på vei inn til minglelokalene.   (Foto: Terje Svaan)

Odd Reitan og Hilde Undlien Reitan på vei inn til minglelokalene.   Foto: Terje Svaan

Kunstneren Håkon Bleken var nominert til Årets trønder.   (Foto: Terje Svaan)

Kunstneren Håkon Bleken var nominert til Årets trønder.   Foto: Terje Svaan

Credo-eier Heidi Bjerkan var også Årets trønder-nominert.  (Foto: Terje Svaan)

Credo-eier Heidi Bjerkan var også Årets trønder-nominert.  Foto: Terje Svaan

- Det er fint at de nominerte til Årets trønder har et så stort spekter, sa Marit Bjørgen før årets Nyttårskonsert. Her sammen med rådmann i Trondheim Kommune Morten Wolden.   (Foto: Terje Svaan)

- Det er fint at de nominerte til Årets trønder har et så stort spekter, sa Marit Bjørgen før årets Nyttårskonsert. Her sammen med rådmann i Trondheim Kommune Morten Wolden.   Foto: Terje Svaan

Mari Holm Lønseth (H) og Sivert Bjørnstad (Frp) kom sammen på minglingen før Nyttårskonserten.   (Foto: Terje Svaan)

Mari Holm Lønseth (H) og Sivert Bjørnstad (Frp) kom sammen på minglingen før Nyttårskonserten.   Foto: Terje Svaan

- Dette er beste måten å starte det nye året på, sa barne- og likestillingsminister Linda Helleland på vei inn i lokalene. Hun hadde med seg Maren Aasan, politisk rådgiver, som aldri hadde vært på Nyttårskonserten tidligere. Bekledningen, kunne de begge bekrefte, var ikke koordinert.   (Foto: Terje Svaan)

- Dette er beste måten å starte det nye året på, sa barne- og likestillingsminister Linda Helleland på vei inn i lokalene. Hun hadde med seg Maren Aasan, politisk rådgiver, som aldri hadde vært på Nyttårskonserten tidligere. Bekledningen, kunne de begge bekrefte, var ikke koordinert.   Foto: Terje Svaan

- Det nye året er ennå ungt, og jeg gleder meg til å kunne lene meg tilbake å høre på fantastisk musikk, sa Mads Bones som sammen med Olve Løseth og Kyrre Havdal var nominert til Årets trønder.  (Foto: Terje Svaan)

- Det nye året er ennå ungt, og jeg gleder meg til å kunne lene meg tilbake å høre på fantastisk musikk, sa Mads Bones som sammen med Olve Løseth og Kyrre Havdal var nominert til Årets trønder.  Foto: Terje Svaan

Konsernsjef i Sparebank 1 SMN, Finn Haugan og kona Miriam Haugan var og på minglingen.   (Foto: Terje Svaan)

Konsernsjef i Sparebank 1 SMN, Finn Haugan og kona Miriam Haugan var og på minglingen.   Foto: Terje Svaan

Administrerende direktør i Okea, Erik Haugane på vei inn i lokalene.   (Foto: Terje Svaan)

Administrerende direktør i Okea, Erik Haugane på vei inn i lokalene.   Foto: Terje Svaan

Åse Kleveland var konferansier under årets Nyttårskonsert.   (Foto: Terje Svaan)

Åse Kleveland var konferansier under årets Nyttårskonsert.   Foto: Terje Svaan

  (Foto: Terje Svaan)

  Foto: Terje Svaan

  (Foto: Terje Svaan)

  Foto: Terje Svaan

Trompetist Ole Edvard Antonsen.  (Foto: Terje Svaan)

Trompetist Ole Edvard Antonsen.  Foto: Terje Svaan

Saken oppdateres.

Blant stivpyntede politikertopper, kulturprofiler og andre kjente trøndere, kom Årets trønder-nominerte Mia Landsem i en litt annen stil.

- Jeg føler meg litt under-pyntet, og jeg hadde egentlig en kjole jeg tenkte å bruke. Men så kjørte jeg litt street-style isteden, forteller hun mens hun peker ned på slengbuksa.

Bla gjennom bildegalleri øverst i saken.

«Språkets Quisling»

I et annet hjørne i minglelokalene står kjendisjournalisten Morten Hegseth Riiber sammen med mannen Anders Riiber. Selv med et godt innblikk i kjendislivet, følte han seg ikke hjemme i Olavshallen.

- Jeg har aldri vært på en konsert som varer i to og én halv time før. Det tror jeg blir spennende. Her føler jeg ikke at jeg kjenner så veldig mange, og jeg er så dårlig på ansikt.

Han hadde også fått en del kommentarer på dialekten sin.

LES OGSÅ: Se hvem som blir Årets trønder - direkte fra Olavshallen nå

- Jeg er litt «språkets quisling», folk syns jeg har blitt så fin i språket, forteller Hegseth Riiber mens han ler så boblene hopper opp av glasset.

Alltid hemmelig program

Programmet for kveldens konserter var som alltid hemmelig på forhånd. Det som derimot var kjent for de fleste var de tre prisene som ble delt ut.

Musikkstipendet, Liv Ullmann-prisen og Årets trønder.

I det minglingen er over, kommer Årets trønder-nominerte Heidi Bjerkan inn. Hun var iført svarte bukser og en stripet skjorte.

- Jeg kommer rett fra jobb skjønner du, og hvis det brenner på restauranten må jeg bare dra. Men jeg gleder meg til konserten og tror den blir kjempe fin.

LES OGSÅ: Over 22 000 stemte på Årets trønder

Åse Kleveland i front

Trondheim Symfoniorkester (TSO) og Adresseavisen er arrangør av konserten. Og TSO beskriver den som en «festaften i særklasse med topp solister og masse musikk som berører, bobler og sjarmerer» på sine egne hjemmesider. 

TSO åpnet fyrrig med festivalovertyre i A-moll av Dimitri Schostakovich, før det gikk et sukk gjennom salen da kveldens konferansier Åse Kleveland ble introdusert. Den 69 år gamle kulturarbeideren, politikeren og artisten er kjent for et mangfoldig virke og åpnet med å fremføre «Venners venner».

- Kjære venner, åpnet Kleveland som sa hun syntes det var en ære å være til stede på nyttårskonserten i Olavshallen.

Hun fortalte at det er 30 år siden den første nyttårskonsert ble holdt i Trondheim, alltid med tradisjonen at publikum ikke vet hvilke artister som skal på scenen – unntatt TSO. Det første året visste ikke engang orkesteret hvem som skulle dirigere og overraskelsen var, ifølge Kleveland, stor da revykongen Leif Juster kom inn på scenen.

Kvelden fortsatte med Guiseppe Verdis preludium til «La Traviata». Solist Andrea Pellegrini fremførte «Chanson Boheme» av George Bizet og «Vilja Lied» av Franz Lehar.

- Det er utrolig å høre på sånt, en sånn stemme. En får bare lyst til å lette, sa Kleveland etterpå før hun introduserte trompetist Ole Edvard Antonsen.

Han spilte andre og tredje sats av Giuseppe Tartinis fiolinkonsert i E-dur, transponert til D.

Delte ut priser

Det funklet i kjolen Kleveland hadde tatt seg til andre seanse. Astrid Nordstad fikk Adresseavisens musikkstipend, mens Ola Kvernberg fikk Liv Ullmann-prisen.

- Priser er det eneste inntektsgrunnlaget vi jazzmusikere har, sa en glad Kvernberg.

- Det er artig – og kostbart -  å ha et timannsband på veien.

Rohey Taalah høstet solid applaus for sin versjon av «Respect» som en hyllest til Aretha Franklin, før Kleveland introduserte et erketrøndersk innslag til slutt.

-Youtube-fenomenet «Trønder» gjorde at vi alle ønsket å være trøndere, sa hun og inviterte Mads Bones, Olve Løseth og Kyrre Havdal på scenen. Og etter hvert mønstret flere av kveldens artister på scenen før det hele ble avsluttet med ballonger i salen.

På forsiden nå