Norge fikk bronse i Bocuse d'Or

Skandinavia gjorde rent bord i Bocuse d'Or.

Christian André Pettersen.  Foto: NTB scanpix

Saken oppdateres.

Danske Kenneth Toft-Hansen stakk av med vinnermedaljen i årets «VM» i fransk kokkekunst. Norge og Sverige fulgte like etter med bronse og sølv.

Toft-Hansen, som er nybakt pappa, var på forhånd blant de største favorittene til å stikke av med gullmedaljen. Sverige var også blant dem som ble spådd som mulige vinnere.

LES OGSÅ: Stjørdaling med på det norske Bocuse d’Or-laget

For norske Christian André Pettersen resulterte tusenvis av timer med terping, og årevis med interesse for matlaging, til bronsemedalje i den gjeve kokkekonkurransen i Lyon.

– Tusen, tusen takk, sa 29-åringen fattet i det han mottok bronsestatuetten som representerte tredjeplassen.

Pengepremie

Bodøværingen, som til daglig er kjøkkensjef på restauranten Mondo i Sandnes, vant i tillegg en pengepremie på 10.000 euro.

I årets konkurransemeny var kalvecarré fra fransk kalv hovedråvaren til en fatrett. Kalvecarreen skulle serveres hel eller i to deler og følges av brissel, nyrer, lever eller skank. I tillegg skulle det lages en tallerkenrett som skulle være en chartreuse med skjell og grønnsaker.

Råvarer fra Norge

Pettersen hadde med seg råvarer fra Norge, som purrestokk fra Jæren og trøffeltang fra Lofoten, for å gi retten lokalt preg.

Selve matlagingen fikk deltakerne 5 timer og 35 minutter på å gjennomføre.

På forsiden nå