Prodigy-vokalist funnet død

Keith Flint (49) er funnet død i sitt hjem i Essex i Storbritannia, melder britiske medier. Bandet The Prodigy var booket som en av hovedartistene til årets Pstereofestival i Trondheim.

The Prodigy med Keith Flint i front i «Dødens dal» under Uka i oktober 2015. 

Saken oppdateres.

Flint ble funnet død etter at politiet ble tilkalt i forbindelse med et helseoppdrag. Han ble erklært død på stedet og dødsfallet betegnes ikke som mistenkelig.

Maxim (til venstre), Keith Flint og Liam Howlett har siden starten vært stammen i bandet. Nå er Flint gått bort, bare 49 år gammel.  

Fredag ble det kjent at The Prodigy var booket som hovedartist under Pstereofestivalen i Trondheim i august. Mandag kom den tragiske beskjeden om at en av bandets grunnleggere var død.

Bård Flikke, Pstereo. 

- Vi er sjokkert og triste, han går bort brått og i en ung alder, sier festivalsjef for Pstereofestivalen, Bård Flikke.

Han kan foreløpig ikke si noe om hvilke konsekvenser dødsfallet vil få for festivalen og publikum.

- Vi har ikke noe konkret svar nå, det må vi komme tilbake til. Nå tenker vi først og fremst på familien hans og bandkollegene, sier Flikke.

«Vi er dypt sjokkert og trist over nyheten om Keith Flints bortgang. Vi jobber med å få oversikt over situasjonen og kommer tilbake med mer informasjon. Nå går våre tanker til Flints familie, venner, band og ikke minst alle fans verden rundt. R.I.P.», skriver festivalen på sin Facebook-side.

Hylles av fans og kolleger

BBC skriver at Flint nylig hadde kommet hjem fra en turné i Australia, og skulle på USA-turné i mai.

Avisen The Guardian siterer en kunngjøring fra bandkollegene som reagerer med sjokk og sorg over dødsfallet. «En sann pioner, innovator og legende. Han vil bli savnet for alltid», skriver de på Twitter. De ber samtidig om at folk respekterer de pårørendes behov for ro i denne situasjonen.

Fans og artistkolleger som Ed Simons fra The Chemical Brothers og Sleaford Mods reagerer med vantro på nyheten. Drum'n'bass-produsenten Friction skriver på Twitter at «jeg ville ikke gjort det jeg gjør uten ham og The Prodigy i livet mitt».

Flint startet som danser i gruppa, men ble senere også vokalist. «Firestarter» og «Breathe» er de mest kjente låtene med Flint i front. Han gjorde også en rekke soloprosjekter, og var lidenskapelig opptatt av motorsport.

Uka-gjester

Britiske The Prodigy har solgt over 30 millioner album siden starten i 1990. De ga ut flere suksessfulle album på 90-tallet, før de for alvor slo gjennom i USA med singlen «Firestarter» fra albumet «The Fat Of The Land» som kom i 1997.

Adresseavisens Ole Jacob Hoel var på plass da bandet inntok Roskildefestivalen samme år, foran 70 000 tilskuere på festivalens hovedscene:

«Prodigy anno 1997 er en pakke der teknoens digitale rytmer er koblet med stadionrockens sleipeste allsangtricks. Det er musikk
for kroppen snarere enn for hjernen, og den gløder av selvtillit og ambisjoner om verdensherredømme. Det minner lite om hvordan U2 fortonte seg for ti år siden, men en føler forbindelsen likevel. For på samme måten som U2 definerte 80-tallsrocken i stort format, har Prodigy definert
90-tallet. Da en sto på den store dyreskueplassen natt til søndag, visste en at en var med på en helt sentral begivenhet i 90-tallets rockmusikk», skrev Hoel etter konserten.

Keith Flint på scenen i 2013 under en konsert på Rock Am Ring i Tyskland. 

 

Album i fjor

De fulgte opp suksessen med kontroversielle «Smack My Bitch Up», som blant annet ga dem to priser under MTV Video Music Awards for den banebrytende musikkvideoen regissert av Jonas Åkerlund.

I den perioden headlinet The Prodigy både Lollapalooza og Glastonbury, og i 1997 kom de til Trondheim og Uka. Bandet har spilt i Trondheim flere ganger, første gang på Uka 93, så i Storsalen i 95 og sist på Uka for fire år siden.

I fjor slapp bandet albumet «No Tourists», som ble godt mottatt av anmelderne. I tillegg til konserten på Marinen i Trondheim sto store festivaler som Lowlands og Highfield på programmet for bandet denne sommeren.

Prodigy på scenen i Trondheim under Uka i 2015. 

 
På forsiden nå