Museum i Trondheim hylles:

«Den mest innovative, kreative og spennende løsningen»

Nordenfjeldske kunstindustrimuseum fikk pris for fjorårets jubileumsutstilling.

Trondheim: Nordenfjeldske kunstindustrimusem runder 125 år - åpner jubileumsutstilling torsdag.   Foto: Mariann Dybdahl

Saken oppdateres.

Utstillingen «125 gjenstander, valg og fortellinger», som markerte museets 125-årsjubiluem i fjor, ble hedret av Norsk museumsforbund denne uka. Tildelingen fant sted under årets nasjonale museumsmøte i Haugesund.

Nordenfjeldske kunstindustrimuseum fikk førsteprisen for «den mest innovative, kreative og spennende løsningen innen formidling og/ eller forvaltning av samlingene». Konseptet for jubileumsutstillingen var å invitere inn 125 publikummere til å plukke gjenstandene til utstillingen.

LES OGSÅ: Ingen av de ansatte fikk bestemme noe til jubileumsutstillingen

Åshild Adsen.  Foto: Mariann Dybdahl– Som profesjonelle kuratorer velger vi ut fra våre kunnskaper og preferanser. Denne gangen har vi gitt fra oss definisjonsmakta, fortalte Åshild Adsen, museumsdirektør ved Nordenfjeldske kunstindustrimuseum, i forkant av utstillingen.

Samlingen ved Nordenfjeldske kunstindustrimuseum rommer hele 40 000 gjenstander.


På forsiden nå