Slik blir konsertpåska i Trøndelag

Trenger du alternativer til afterskien, eller stillheten i solveggen?

Karpe Diem med dobbeltkonsert i Samfundet i mars. I påska spiller de for et utsolgt Oppdal kulturhus.  Foto: Terje Svaan

Saken oppdateres.

Mange skal nyte påskedagene på ski, ved sjøen eller kanskje bare hjemme på verandaen. Mange skal på afterski i ymse formater, mens andre skal nyte stillheten.

Her er en liten guide til noen av påskas kulturbegivenheter:

Trondheim:

Mange har bypåske og duoen Grand Fuzz feirer utgivelsen av EP-en «Boots. On!» på intime Moskus i Olav Tryggvasons gate.

Grand Fuzz spiller på Moskus onsdag.  Foto: Facebook

Bandet startet i 2015 som «et trubadurprosjekt med mål om å spille all gammelmannsmusikken de liker å høre på». Bluegrassharmonier akkompagnert av gitar og ukulele er kjernen i uttrykket.

Moskus i Trondheim onsdag 17. april kl. 21.00.

«Med prosjektet «Stille uke i Vår Frue» ønsker arrangørene «å gi mennesker en mulighet til å oppleve den gode stillheten, til å puste litt dypere, til å oppleve tekstresitasjon og musikk som gir rom for ettertanke og meditasjon», heter det i programmet.

Trondheim Vokalensemble og Petra Bjørkhaug holder konsert i Nidarosdomen langfredag.

Trondheim vokalensemble fotografert i 2016. Langfredag synger de i Nidarosdomen.  Foto: Morten Antonsen

Håkon Blekens «Korsveien», bestående av 14 collager som følger Jesu lidelse ligger til grunn for konsertprogrammet. Publikum får «kor- og orgelmusikk som omhandler Jesu lidelse, men også musikk som gir håp på kirkeårets mørkeste dag», heter det i programmet. Blekens «Korsveien» henger til vanlig i nordre sideskip i vest.

Nidarosdomen fredag 19. april kl. 18.00. Gratis inngang.

LES OGSÅ: Dette er markahyttene du kan besøke i Trondheim i påska

Røros:

Rasmus og verdens beste band spiller to konserter på Røros i påska.

Rasmus og verdens beste band på Trøndelag Teater i 2017. I påska spiller de to konserter på Røros.  Foto: Mariann Dybdahl

«Spennet fra det dypeste alvor til det rene tøv er en av styrkene til Rasmus og denne konsertforestillingen. Det er godt å være vitne til at et barnepublikum møtes med respekt», skrev Adresseavisens anmelder etter jubileumsforestillingen til bandet i 2017. I vinter ga Rasmus Rohde ut sitt første soloalbum.

Storstuggu skjærtorsdag 18. april og påskeaften 20. april, kl. 17.00 begge dager.

Oppdal:

Konserten er for lengst utsolgt når Karpe inntar storsalen i kulturhuset i Oppdal. I mars spilte bandet utsolgte konserter i storsalen i Studentersamfundet i Trondheim.

Karpe spilte dobbeltkonsert i Samfundet i mars. Nå kommer de til Oppdal kulturhus.  Foto: Terje Svaan

«I motsetning til dagens minnepinneband hvor en plugger inn og trykker play, har Karpe med et band som er plassert rundt om i salen. Det hele føles ut som en særs interaktiv og autentisk konsertopplevelse. Samfunnskritikk har aldri vært mer dansbart», skrev Adresseavisens anmelder.

Oppdal kulturhus onsdag 17. april kl. 22.00. Utsolgt.

I 1999 kom oppdalsbandet Bönkers med debut-albumet «Opp». Onsdag kveld samles besetningen fra 1999, blant annet med ringrevene Lars Lien på tangenter og Kjell M. Karlsen på pedal steel-gitar.

Gaute O. Øien i Bönkers under Bylarm i Trondheim i 1998.  Foto: Aage Asphaug

««Opp» har nerve og atmosfære tvers igjennom. For første gang hører vi tydelig hvilken god vokalist Gaute O. Øien er, og resten av bandet følger opp med godt spill», skrev Adresseavisens anmelder Trygve Lundemo om debutalbumet til Bönkers i 1999.

Oppdal turisthotell onsdag 17. april kl. 21.00.

Thomas Løseth gjorde inntrykk på mange da han vant tv-programmet «The Voice» i 2017. I 2018 tok han i mot prisen årets mest lovende artist under Adresseavisens Utawards-kåring.

Thomas Løseth på Byscenen da han ble kåret til årets mest lovende artist av Adresseavisen i 2018.  Foto: Sebastian S. Bjerkvik

- I tiden før jeg meldte meg på «The Voice» ville jeg egentlig legge opp som musiker, jeg hadde mistet selvtilliten til egen stemme. Men en god venn av meg, Jan Egil Ludvigsen, nektet meg å gi opp. Han har alltid likt stemmen min og sa at å slutte ikke kom på tale, fortalte artisten til Adresseavisen høsten 2017.

Quality Hotel Skifer langfredag 19. april kl. 22.30.

Swing'it beskrives som ett av Norges yngste glajazzband og spiller musikk fra 1920-tallets New Orleans.


Oppdal turisthotell påskeaften 20. april.

LES OGSÅ: - Jeg er glad i utsikten på toppen. Og så er det fint å kunne navnet på toppene rundt

Åfjord:

I Strandbaren på Stokkøya i Åfjord er det ulike aktiviteter gjennom uka. Skjærtorsdag er det smaking med Granskauen destilleri, og langfredag spiler Linesøya DJ-lag opp til dans. Duoen tar mål av seg «å være et evigvarende vorspiel der ingen vil ta bussen til festen».

Strandbaren på Stokkøya langfredag.

Musiker Håvard Lund gjentar fjorårets konsert i Snørhallen, for mange kjent som et klatre- og buldreeldorado på Harbak.

Håvard Lund holder utendørskonsert påskeaften.  Foto: Privat

Lund, som har bakgrunn fra grupper som Farmers Market og Transjoik stiller med bassklarinett til friluftskonserten.

Snørhallen, Harbak, påskeaften 20. april kl. 15.00.

Mer som skjer

Vi får ikke med oss alle små og store arrangementer i påska, men nevner også at i Stugudal i Tydal er det full pinne med afterskiprogram med levende musikk hver dag i påska. I Meråker og Storlien er det også mye som skjer, med diverse underholdning og aktiviteter. I Grong er det klassiske påskeaktiviteter rundt skisenteret. Skjærtorsdag spiller D.D.E.s Bjarne Brøndbo og Arnt Egil Rånes sammen med Arnt Ivar Jakobsen på Bjørgan.

Noe som mangler? Legg inn dine påsketips i debattfeltet under!

På forsiden nå