Publikum er med på å påvirke denne nye barneforestillingen som har trondheimspremiere i helga

«Maneter og planeter» spilles på Ringve musikkmuseum denne helga.

Skuespillerne Sindre Karlsholm og Siri Schnell Juvik i «Maneter og planeter».  Foto: Hanna Fauske

Saken oppdateres.

- Barna får være med på å undre seg underveis i forestillingen. Dette betyr at ingen forestilling er unik, men blir farget av hver publikumsgruppe. Det er morsomt å høre på alt de undrer seg over: Kan man gå på sola? Finnes det andre veier en melkevegen? Og kan vesener fra andre planeter egentlig lese tanker? sier regissør Lene Helland Rønningen i en pressemelding.

Lene Helland Rønningen 

Fabularium produksjoner står bak «Maneter og planeter».

- I vår forestilling treffer en komet jorda, og denne skaper en stor sprekk i havbunnen. Havet forsvinner ned i sprekka, og jorda er truet! Da er det de to barna, Jon og Rosetta, som får oppdraget å redde kloden fra å gå under. De to har nysgjerrighet og undring over livet og stor fantasi, som gjør at de kan se nye løsninger. Jeg mener det ligger en stor kraft i en slik holdning, en kraft som kan bidra til endring. Det er et dagsaktuelt tema at det er barna som tar tak for å redde kloden. Nå er det barna som streiker for klimasaken, sier regissør Rønningen.

Forestillingen for barn fra 6 år og oppover. Siri Gjære og Maria Kannegaard står for musikken, mens Andreas Schille har laget videoscenografien.

Sindre Karlsholm og Siri Schnell Juvik spiller i «Maneter og planeter».  Foto: Hanna Fauske

«Maneter og planeter» spilles på Ringve Musikkmuseum lørdag 1. juni og søndag 2. juni kl. 12.00 og 14.00.

Se flere av helgens arrangementer på trdevents.no

LES OGSÅ: Sukkerspinnrekord under Juba Juba

På forsiden nå