I fjor søkte 500 om å spille på denne festivalen. Nå leter de etter nye trønderske talenter

Er du under 27 og har noe på gang du mener flere burde få høre?

«Pom Poko så lenge ut til å være tatt av alvoret, men forløsningen kom mot slutten av konserten», skrev Adresseavisens anmelder om Pom Pokos Byscenen-konsert under Trondheim Calling 2019. Bandet slo gjennom på samme festival i 2017.  Foto: Marthe Amanda Vannebo

Saken oppdateres.

Trondheim Calling feirer tiårsjubileum neste vinter. Helga 31. januar – 1. februar 2020 fylles små og store scener i Trondheim med ny musikk fra hele landet.

Fortsatt er en stor del av musikkprogrammet forbeholdt usignerte artister fra hele Norge. Søndag 1. september, ved midnatt, er det siste frist for å sende inn demolåter, skriver Trondheim Calling i en pressemelding.

«Originalitet, gode låter og eksportpotensial»

I fjor var det 500 søkere og 19 som fikk sjansen etter juryens demoutvelgelse. Trønderske Adrees, Jonas Ledang, Hey Gloria og Kings of the Valley var noen av artistene som fikk vise seg frem for bransjefolk og et musikkinteressert publikum på ulike scener i Trondheim sentrum. Ifølge festivalen var 8000 besøkende innom festivalen, som består av både konserter og en konferansedel, sist vinter.

LES OGSÅ: - Praten om at gitarrocken dør er sterkt overdrevet

Kriteriene for demoartistene er at du må være bosatt i Norge. Unge og uetablerte artister under 27 år prioriteres. Alle sjangre vurderes og det er heller ikke noe krav om du må ha spilt konsert eller gitt ut plate før. Juryen «ser etter artister med originalitet, gode låter og eksportpotensial som plate og liveartist», heter det i pressemeldingen.

Combos spilte både på Tyven og på Byscenen Anneks under årets Trondheim Calling 2019.  Foto: Marthe Amanda Vannebo

- Du kan spare mange kostbare promo-turneer gjennom at vi samler bransjen for en og samme konsert hvor det er flust av alt fra festivaler til internasjonale plateselskap som alle har lyst å oppdage ny norsk musikk, sier festivalsjef Thomas Ryjord i pressemeldingen.

Demosuksess for Mall Girl

For artister som Virkelig, Combos, Amanda Tenfjord, Mall Girl og Pom Poko ble Trondheim Calling et viktig springbrett som sikret dem bookingbyrå, management og platekontrakt.

LES OGSÅ: Pisket seg selv og publikum til rytmisk forløsning

Mall Girl, som var en av årets artister på Pstereofestivalen, fikk også muligheten til å spille på Roskildefestivalen etter sin opptreden sist vinter.

Mall Girl var en av årets demoartister under Trondheim Calling. Det førte blant annet til spillejobb på årets Pstereofestival.  Foto: Emilie Sofie Olsen

«Med alt fra vuggende palmestrandsstemning til skarp forvrænget guitar, smadreoutroer og komplekse trommebeats gav Mall Girl virkelig en overraskende, højenergisk og stemningsmættet koncert tirsdag aften på Rising-scenen», skrev det danske nettstedet Soundvenue etter bandets konsert i Danmark.

SE BILDENE: - Pstereo er en perfekt ferieavslutning

Demoartistene fra Trøndelag får også delta på et samlingsbasert program hvor artistene får mentorhjelp fra rutinerte musikere og kursing i alt fra markedsføring, preproduksjon og karriereplanlegging.

De utvalgte demobandene annonseres tidlig i oktober, mens de første artistene til jubileumsfestivalen slippes 19. september.

På forsiden nå