Nina Lykke fikk Bragepris

Hedersprisen gikk til Edvard Hoem under torsdagens Bragepris-utdeling.

Oslo 20191121. Nina Lykke vinner Brageprisen 2019 i kategorien Skjønnlitteratur med boka Full spredning gitt ut av Oktober forlag. Prisutdelingen finner sted på Dansens Hus i Oslo torsdag kveld. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix  Foto: Heiko Junge

Saken oppdateres.

Nina Lykke ble tildelt Bragepris for boken «Full spredning» i kategorien skjønnlitteratur under utdelingen i Oslo torsdag.

Hedersprisen gikk til Edvard Hoem under torsdagens Bragepris-utdeling. Fire andre forfattere vant også priser.

– Hedersprisvinneren har skrevet uforglemmelige portrett av mennesker, og deres liv og virke. Han har en egen evne til å skildre gleden og slitet i all slags arbeid, heter det i begrunnelsen fra juryen for hvorfor Edvard Hoem vant årets hederspris.

Les også: Ninas vei til Lykke

Har rukket mye

70 år gamle Hoem debuterte som forfatter i 1969, og har siden den gang skrevet en lang rekke romaner, dikt, skuespill, biografier og annen litteratur.

Edvard Hoem fikk den gjeve hederprisen. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.  Foto: Foto Kristin Svorte, Adresseavisen

– Årets hedersprisvinner har rukket mye, og har en svært imponerende produksjon bak seg, som romanforfatter, dramatiker, samledikter og Shakespeare-gjendikter, skriver juryen i begrunnelsen.

Hedersprisen går, ifølge juryen, til en person eller institusjon som i kraft av gjerningen som forfatter eller oversetter har bidratt til å øke spredningen av, eller forståelsen av, litteratur, eller til å bedre kvaliteten på norsk skriftkultur.

Det er dette juryen mener at Hoem har gjort, for å gjøre seg fortjent til prisen.

Sult-tegneserie

Ellers vant Torgrim Eggen med «Axel. Fra smokken til ovnen» i kategorien sakprosa, Martin Ernstsen med tegneserieversjonen av «Sult» i den åpne klassen og Ane Barmen med «Draumar betyr ingenting» i barne- og ungdomskategorien.

Alle prisene ble delt ut under en festforestilling på Dansens Hus i Oslo torsdag kveld.

På forsiden nå