Pollestad kritiserte Michelin-oppstyr – sosiale medier kokte

Geir Pollestad (Sp) kaller riksmediers dekning av Michelin-kåring av nordiske stjernerestauranter elitistisk og skrev at «pinsettmat ikke er helt hans greie».

Geir Pollestad (Sp) kaller riksmediers dekning av Michelin-kåring av nordiske stjernerestauranter elitistisk og skrev at «pinsettmat ikke er helt hans greie».   Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Senterpartiets leder av Stortingets næringskomité fikk raskt svar på innlegget på Facebook mandag kveld, der Pollestad blant annet kritiserte at NTB hastet på alle de fem Michelin-stjernene norske restauranter fikk etter hvert som de ble kunngjort.

– Dette er en nyhet så stor at NTB mente det var nødvendig å sende hastemelding på … En god illustrasjon på sentralmakta/elitens syn på hva som er viktig og snobberiets glansdager. De aller fleste i Norge forbinder Michelin med bildekk og kommer aldri noen gang til å spise en eneste Michelinstjerne. Så gleder eg meg også over at norske restauranter gjør det bra – men de bommer alle på en ting: Størrelse på porsjonene. Pinsett-mat er ikke helt mi greie, skrev Pollestad.

LES OGSÅ: Utflyttet trønder har Norges høyest rangerte restaurant

Krevde avgang

Sånt blir det sterke følelser av, og fylkesordfører i Trøndelag, Tore O. Sandvik (Ap) krevde Pollestads avgang som leder i næringskomiteen fordi han «angriper primærnæringene på matens festdag i Norge».

Næringsminister Iselin Nybø (V) har ikke sansen for utspillet til Pollestad.

– Dette er å snakke ned dyktige fagfolk og gode, norske råvarer. Jeg var på utdelingen og så den stoltheten og den gleden de flinke fagfolkene ble belønnet med. Det er et kvalitetsstempel, sier Nybø til TV 2.

LES OGSÅ: - Jeg trodde vi hadde mista stjerna

Humor og terningkast

Blant over hundre kommentarer på Facebook, var det mange som tok det med humor.

– Pollis da! Gidd å gled deg litt over dette da, at vi får et så sterkt landslag og merkevare innenfor mat på dette nivået, svarte Anita Krohn Traaseth, tidligere direktør i Innovasjon Norge.

Etter fem timer med storm la Pollestad ut et nytt innlegg og nyanserte innlegget sitt, før han ga det første innlegget sitt karakter.

– Eg prøvde berre å slå eit slag for maten og riksmediene si svake omtale av maten til det store fleirtalet av folket som aldri har besøkt ein stjernerestaurant. Om eg lyskast med det? Akkurat der må eg vel seie at det vart nokså dårleg måloppnåelse. Ein svak toer til meg for den.

På forsiden nå