Avlyser kulturfestival i juni:

- Vi må bare beklage dette

Koronakrisen gjør at den årlige kulturfestivalen Kristin på Husaby i Skaun avlyses.

Fra åpningen av fjorårets Kristin på Husaby. Nå avlyses 2020-festivalen. Samtidig lover styrelederen at de kommer sterkt tilbake i 2021. 

Saken oppdateres.

Eirik Hoff, styreleder for foreningen Kristin på Husaby, beklager beslutningen.

– Men med den usikre tiden vi har foran oss i forbindelse med koronapandemien, har vi ikke noe annet valg, sier Hoff i en pressemelding som ble sendt ut søndag kveld.

- Vi må bare beklage dette. Samtidig vil jeg sende en takk til alle de som hvert år bidrar til at kulturfestivalen Kristin på Husaby blir en realitet. Vi kommer sterkere tilbake i 2021, forsikrer styreleder Erik Hoff. 

Han vet at mange gleder seg til kulturfestivalen som arrangeres hvert år den siste helga i juni. Konserter, utstillinger og markedet på Venn er noen av de faste ingrediensene.

– Styret har tatt denne beslutningen, og mener det er riktig å gå ut med denne informasjonen allerede nå, selv om arrangementet først er i slutten av juni, sier Hoff videre i pressemeldingen.

Markedet på Venn er et populært og fast innslag på kulturfestivalen.  Foto: Kulturfestivalen Kristin på Husaby

LES OGSÅ: Konsertarrangør Stein Vanebo (55) hadde hatt høy feber i flere dager, men ingen luftveissymptomer. Nå testes han for koronasmitte

Økonomisk tap

Han påpeker også at det allerede er lagt ned et stort arbeid av alle de frivillige ildsjelene som hvert år sørger for en innholdsrik kulturfestival.

– I Skaun er kulturfestivalen Kristin på Husaby ett av de store kulturarrangementene som støttes av både fylkeskommune, kommune og privat næringsliv. Mange lokale kulturaktører deltar hvert år med bidrag av ulike slag, uttaler Hoff.

Avlysningen vil også slå ut negativt rent økonomisk, siden festivalen kun har det ene arrangementet i året og med sikkerhet vil gå på tap i år.

LES OGSÅ: Mads Bones, Kyrre Havdal, Lasse Berre og resten av teamet bak «Trøndersangen» er tilbake med et nytt videoprosjekt. «Vi kjæm tebake» er en kjærlighetserklæring til Trondheim i en tøff tid

Vurderer digital formidling

Konsert i Børsa kirke i fjor sommer. Slik blir det ikke i år. - Akkurat nå er det aller viktigste å ta godt vare på hverandre. Vis hensyn, følg myndighetenes råd. På den måten er vi alle med på dugnaden for å bekjempe viruset, sier styreleder Erik Hoff i pressemeldingen. 

Festivalen melder at de ser på muligheten for å gjøre noe digitalt, noe i samme stil som de mange streamingkonsertene som sendes om dagen.

– Slik får folk en liten følelse av at Kristin på Husaby, selv i disse koronatider, hadde et eller annet å by på. Dette vil vi i så fall komme nærmere tilbake til hvis det blir aktuelt, sier Hoff i meldingen.

Alle som har kjøpt billetter til årets arrangement kan ta kontakt for å få refundert disse, opplyser festivalen. Gavekort vil være gyldig for bruk i 2021.

LES OGSÅ: Åge Aleksandersen har fullt fokus der han sitter i tårnet sitt over en koronapreget by. Etter mange år med låtskrivesperre, flommer det over med ny musikk

På forsiden nå