Se Åge og Sambandet-konsert på adressa.no lørdag

Åge og Sambandet holder eksklusiv digitalkonsert i Trondheim denne uka.

Tett samspill mellom Skjalg Raaen og Åge Aleksandersen og Sambandet under fjorårets konsert på Sverresborg. Under lørdagens digitalkonsert vil de holde betraktelig mer avstand til hverandre.  Foto: Morten Antonsen

Saken oppdateres.

Koronakrisen satte en stopper for sommerturneen. Denne uka spiller Åge Aleksandersen og Sambandet sin eneste konsert sammen denne sommeren.

Gjennom de siste månedene har adressa.no videreformidlet en lang rekke digitalkonserter fra trønderske artister. Det gjør vi også lørdag, og du ser konserten her på adressa.no og på Åge Aleksandersens Facebook-side lørdag 23. mai klokken 20.00.

LIVESTUDIO: Her ser du konserten med Åge og Sambandet lørdag

- Vi opplevde en enorm respons og engasjement fra publikum i vårt direktestudio på 17. mai. Siden da har vi jobbet på spreng for å kunne ta med oss de beste delene inn i hva vi tror kan være en kul konsertopplevelse digitalt. Målet har vært å finne en måte hvor folk både kan dele sin opplevelse «i nuet» og samtidig oppleve å være en del av en konsert, sier utviklingsredaktør Christer S. Johnsen.

Slik så det ut da Åge Aleksandersen spilte på Steinkjerfestivalen i fjor. Lørdag vil vi gjerne ha bilder fra ditt «konsertlokale» når du ser Åge og Sambandet her på adressa.no.  Foto: Emilie Sofie Olsen

Han røper at det i konsertstudioet vil være mulig å sende inn bilder fra ditt eget «konsertlokale» i stua, dele dine beste Åge-minner eller bare gi en digital applaus eller kos via mobiltelefonen.

Christer S. Johnsen. 

- Det viktigste er selvsagt at folk får med seg musikken, men vi har latt oss inspirere av både Facebook og egne erfaringer og håper folk vil være med og skape litt ekstra digitalt samhold, i beste Åge-ånd, sier Johnsen.

Lover 1,5 times konsert - minst

I tillegg til mange av de mest kjente låtene, vil Åge og Sambandet også spille to nye låter som er ferdigstilt de siste månedene, «Hei du» og «Fem minutt på tolv».

Åge Aleksandersen og Sambandets eneste sommerkonsert blir formidlet på adressa.no og Åges Facebook-side lørdag 23. mai, og bare da. Så er den borte. Det blir en klassisk "vippsekonsert", åpen for alle.   Foto: Rune Petter Ness

- Sambandet spiller gjerne en tre timers tid, og det går ikke. Jeg har kuttet ned spillelisten, men målet om å komme ned i en og an halv time er ikke helt i sikte, sa Aleksandersen til Adresseavisen tidligere denne uka.

LES OGSÅ: Åge og Sambandet øver en hel uke som vanlig, men sommerturneen blir tidenes korteste. En eneste konsert

Bare én kveld

Konserten blir spilt inn i kongressalen til Clarion Brattøra torsdag, med ekstra utbygd scene slik at det skal bli nødvendig avstand mellom musikerne i Sambandet, som også inkluderer full blåserrekke.

Konserten strømmes kun denne ene kvelden, og blir ikke liggende ute på nettet i etterkant.

På forsiden nå